fbpx

Israëlische jongeren reageren op haatpoliticus: ‘Liefde overwint’

Young Ambassadors
Deel deze post:
Lees ook:

De Young Ambassadors reageren met een Facebookpost op de bizarre uitspraken van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani. Die noemde de Israëlische scholieren vorige week ’toekomstige kindermoordenaars’.

Nadat SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij de Israëlische jongeren vorige week ontving in het gebouw van de Tweede Kamer, ging Khoulani helemaal los op Facebook. ‘Zionistische terroristen in wording gewoon keurig op bezoek bij de SGP. Dit zijn de toekomstige kindermoordenaars en bezetters’, liet hij via zijn pagina weten.

ISIS

Khoulani kwam eerder in opspraak nadat hij via Facebook zijn steun aan terreurbeweging ISIS had uitgesproken. ‘Leve ISIS!’, schreef hij in 2014. Na lang aandringen bood Khoulani toen zijn excuses aan voor zijn post. De uitspraken over de Israëlische jongeren weigert hij terug te nemen, zo liet het Haagse raadslid gisteravond weten aan het CIJO.

Aangifte

Afgelopen week deden de SGP-jongeren aangifte tegen Khoulani wegens groepsbelediging en aanzetten tot haat. SGP-leider Van Der Staaij steunde die actie, waarop Khoulani hem een ‘islamofobe christenzionist’ noemde. Gisteren plaatste NIW-columnist Bart Schut een oproep om massaal aangifte te doen tegen Khoulani.

Bruggen bouwen

De Israëlische jongeren zelf hebben inmiddels ook gereageerd op de ontstane commotie rondom hun bezoek. ‘We zijn hier gekomen om bruggen te bouwen. Veel mensen begrepen dat, sommigen ook niet’, schrijven ze op de Facebookpagina Youth for Israel. ‘Onze boodschap is duidelijk: haat zal niet overwinnen, maar liefde wijst ons de weg. Als Israëlische jongeren weten we helaas maar al te goed hoe haat mensenlevens kan verwoesten. Daarom zullen we altijd zoeken naar de weg die leidt naar vrede.’

De gewraakte Facebookpost van Kees van der Staaij:

Foto boven: Facebook Youth for Israel