fbpx

Johan Cruijff bezoekt Israël

Deel deze post:
Lees ook:

Johan Cruijff is deze week op bezoek in Israël. Gisteren had hij onder meer een ontmoeting met de Israëlische president Shimon Peres in zijn ambstwoning.

De twee spraken over de ontwikkelingen in het vredesproces en over sportprojecten om de samenwerking tussen Israëliërs en Palestijnen te verbeteren. Jordi Cruijff, de zoon van Johan en momenteel werkzaam als algemeen directeur bij voetbalclub Maccabi Tel Aviv, was ook aanwezig bij de gesprekken.

“Je was niet alleen een uitstekende voetballer, maar je bent ook een rolmodel die vrede bevordert in de wereld”, zei Peres tegen Johan Cruijff. “Voetbal is een manier om mensen tot elkaar te brengen en vrede dichterbij.”

Peres bedankte Cruijff voor het Cruyff Court in Tel Aviv, een voetbalveldje dat aangelged is door de stichting van de voetballer.

“We leggen zulke veldjes aan voor kinderen van alle rassen en achtergronden”, vertelde Cruijff. “Ik hoop dat kinderen er samen spelen de meningsverschillen die er misschien zijn.”

President Peres riep Cruijff op zijn beurt op om zijn werk in Israël uit te breiden en zo te helpen met het ontwikkelen van educatieve en sportgerelateerde programma’s die de Israëlische samenleving versterken.