fbpx

Jonge Israëli’s brengen drinkwater naar Oeganda

”De vreugde in de ogen van een kind als hij de kraan openzet om zijn handen te wassen en stromend water komt eruit, zal me altijd bijblijven."
Selda Mayes waterinstallatie
Deel deze post:
Lees ook:

Nog maar 26 jaar en nu al iets groots bereikt: de Israëlische Selda en Mayes hebben 900 kinderen in Oeganda van schoon drinkwater voorzien.

Selda Edris en Mayes Morad waren jonge studenten Watertechnologie toen ze voor het eerst de arme omstandigheden in Oeganda zagen.

Toen ze afgestudeerd waren, was het eerste wat ze wilden om de lokale gemeenschap in Oeganda te voorzien van schoon drinkwater. Het is ze gelukt een waterzuiveringsinstallatie neer te zetten in een Oegandese gemeenschap, zodat de bevolking schoon water kan drinken.

De scholen in de gemeenschap waar deze nieuwe zuiveringsinstallatie staat, gebruikten water uit het moeras. Dit water kookten ze voor gebruik, maar dit was niet genoeg. Er was hoge nood voor een veilige oplossing.

Lees hier ook: Israëlisch bedrijf maakt water van lucht?!

Selda en Mayes hebben kraantjes verbonden met een goede zuiveringsinstallatie, waardoor de 900 kinderen van de scholen schoon drinkwater hebben.

”De vreugde in de ogen van een kind als hij de kraan openzet om zijn handen te wassen en stromend water komt eruit, zal me altijd bijblijven,” zegt Mayes.

Foto: Facebook Selda Edris