fbpx

Julia’s top-5 koffietentjes in Jeruzalem

Cappuccino
Deel deze post:
Lees ook:

Gezellig ergens koffie drinken als ik met vrienden afspreek is iets wat ik graag doe. In de ruim twee jaar dat ik in Jeruzalem woon, heb ik de stad aardig goed leren kennen. Als koffieliefhebber heb ik vele cafeetjes uitgeprobeerd en heb ik mijn top 5 gemaakt van gezelligste plekjes.

Dus ben je van plan om naar Jeruzalem te gaan, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan een van de onderstaande adresjes!

1. Café Kalo

Mijn favoriete café bevindt zich in Bakka, een buurt in het zuiden van Jeruzalem. De straat waar dit café zich bevindt is heel gezellig met veel eetgelegenheden, een bakkerijtje, een groentewinkel, kappers etc.

Als ik door deze straat loop heb ik het gevoel niet langer in een grote stad te zijn. Het doet eerder denken aan een straatje in een Frans dorp. Het cafeetje is klein, knus en uniek. De cappuccino is erg lekker. Een heerlijk plekje!

2. Café Tmol Shilshom

Dit café bevindt zich in het centrum van Jeruzalem. Het is wel even zoeken want het bevindt zich op een bijzondere plek. Bereikbaar via een zijstraat van de bekende Jaffastraat, een klein steegje dat uitkomt op een binnenplaats en een smalle trap.

Het is zowel een boekwinkel als een koffiehuis. Koffiedrinken tussen de boeken! Ook het kleine terras is onwijs knus en gezellig. Het personeel is attent en vriendelijk. Gelegen in het centrum van Jeruzalem is dit een perfect plekje om even bij te komen!

Mensen komen hier speciaal naar toe voor het gebak.

3. Café Kadosh

Dit café staat op mijn lijstje vanwege de prettige sfeer. Het café doet een beetje denken aan een patisserie in Parijs. Het staat bekend om zijn heerlijke gebakjes, die allemaal zelf worden gemaakt! Zelf ben ik weg van de cheesecake, zeker de moeite waard om te proberen.

Je zou het wel de bekendste bakkerij van Jeruzalem kunnen noemen, want mensen komen hier speciaal naar toe voor het gebak.

4. Café Bezalel

Café Bezalel is een klein artistiek café. Het bevindt zich in de Bezalelstraat, een heerlijk rustige straat in het hart van Jeruzalem. Het zit er vaak vol met studenten en jonge mensen, wat een dynamische sfeer geeft.

Bezalel is geopend op shabbat wat gezien de plek in de stad niet gebruikelijk is. Het uitzicht is mooi en de koffie is ook hier heerlijk.

5. Café Coffee Mill

Dit café bevindt zich in de German Colony op de bekende Emek Rafa’im straat. Voor de echte koffieliefhebber is dit het beste café, want het is een heuse koffietent. Je ruikt de vers gemalen bonen al bij binnenkomst.

Er zijn allerlei dingen te koop die te maken hebben met het drinken van koffie en je kunt er uiteraard ook koffiebonen kopen – meer dan 50 verschillende soorten van over de hele wereld. Kies je koffie en genieten maar!

Trouwens, in de hierboven genoemde tentjes kun je ook heel lekker en gevarieerd eten. ;)

Deze blog verscheen ook op de website van Christenen voor Israël. Julia woont en werkt in Jeruzalem. Bij Aleh zet zij zich in voor de beste zorg voor meervoudig gehandicapte kinderen.