fbpx

‘Laatste beelden Cruijff duiken op in Israël’

Deel deze post:
Lees ook:

De Israëlische voetbalclub Maccabi Tel Aviv heeft de vermoedelijk laatste bewegende beelden van Johan Cruijff op haar website geplaatst. 

De voetballegende overleed afgelopen donderdag op 68-jarige leeftijd in zijn woonplaats Barcelona. Kort voor zijn overleden was Cruijff nog in Israël, waar hij graag en regelmatig kwam. Hij bezocht er onder meer een training van Maccabi Tel Aviv, de club waar zijn zoon Jordi technisch directeur is.

Volgens Maccabi-voorzitter Mitch Goldhar was Johan Cruijff een graag geziene gast bij de club: “Door de jaren heen werd hij een lid van de Maccabi-familie. Hij was erg trots op zijn zoon Jordi en zijn werk bij Maccabi Tel Aviv. Vandaag verliezen we een vriend die we ons altijd met veel liefde blijven herinneren.”

Maccabi plaatste met foto’s en een video een eerbetoon aan Johan Cruijff. In de video reageert ook de Nederlandse trainer van Maccabi Tel Aviv, Peter Bosz, op het overlijden van Cruijff: “Het voelt heel vreemd aan dat we nu in de verleden tijd over hem praten.”

Bekijk hier de laatste beelden van Johan Cruijff:

Foto boven: Johan Cruijff samen met zijn zoon Jordi op bezoek bij de toenmalig Israëlische president Shimon Peres. © Mark Neiman/GPO