fbpx

Minister Asscher countert anti-Joodse ‘grappen’ op Facebook

Deel deze post:
Lees ook:

Dat PvdA-minister Lodewijk Asscher van Joodse afkomst is, is geen geheim. Zijn tegenstanders maken daar gretig gebruik van op social media. Asscher is dat inmiddels zo zat dat hij vandaag via Facebook reageerde. 

De minister complimenteert een aantal Facebookers en Twitteraars met hun originele grappen over zijn achternaam. “Niet alleen vind ik ASS cher heel knap gevonden”, zegt Asscher, “het is ook nog internationaal. Nog spitsvondiger vond ik aSScher, omdat daarin ook een subtiele verwijzing naar de beruchte Duitse SS schuilgaat. Altijd even lachen.”

Landverrader
De Joodse PvdA’er gaat ook in op het oorlogsverleden van zijn overgrootvader Abraham Asscher. Die werd tijdens de Tweede Wereldoorlog -ongewild- benoemd tot voorzitter van de Joodsche Raad, een Joodse organisatie die door de nazi’s werd opgericht en gebruikt om anti-Joodse maatregelen makkelijker te kunnen uitvoeren. Deze geschiedenis wordt door sommige Twitteraars gebruikt om de minister weg te zetten als ‘landverrader’ of ‘heulend met de vijand’.

Zionistenhond
“Mijn joodse achternaam is voor velen van jullie een plausibele verklaring voor mijn gedrag en opstelling”, gaat Asscher verder. “Zo geef ik tegelijk te veel en te weinig om moslims. Neem Holladiejan: Zionistenhond @LodewijkA laat verstek gaan bij VN. Gaat over racisme i.p.v. antisemitisme daar heeft hij niets mee. Farid is tot de conclusie gekomen dat ik als jood de mond vol heb van moslims, maar dat ik me vreemd genoeg muisstil hou over zionisme. Flip heeft blootgelegd dat je mij nooit over racisme hoort, want racisme bestaat alleen onder moslims, nooit onder joden.”

De Facebook-post van de minister is inmiddels ook al doorgedrongen in Israël. Jerusalem Post, de grootste Engelstalige krant van het land, bericht erover op hun website.

Lees hier de hele reactie van minister Asscher.