fbpx

Mooi: Koning Willem-Alexander bij World Holocaust Forum in Israël

data53428300-87e4fa
Deel deze post:
Lees ook:

Op 27 januari is het de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust. In Jeruzalem wordt de 23e het World Holocaust Forum gehouden om de Holocaust te herdenken en antisemitisme wereldwijd aan te kaarten. Onze koning zal hier ook bij aanwezig zijn!

Op uitnodiging

President Rivlin heeft staatshoofden en regeringsleiders uit ongeveer 40 landen uitgenodigd om bij de ceremonie in Jeruzalem aanwezig te zijn. In 2020 is het voor Nederland 75 jaar na de oorlog. Daarom zijn leden van het Koningshuis aanwezig bij verschillende vieringen en herdenkingen. Zoals deze.

De ceremonie in Jeruzalem wordt georganiseerd woord het Europees Joods Congres, holocaustmuseum Yad Vashem en World Holocaust Forum Foundation. Tijdens de ceremonie worden alle slachtoffers herdacht. Ook staat men stil bij alle mensen die zich juist voor Joden hebben ingezet.

Meer weten over het Holocaustmuseum? Lees dit ervaringsverslag!

Herdenken en vooruitzien

Niet alleen wordt er teruggedacht aan de Holocaust maar wordt er ook aandacht besteed aan hedendaags antisemitisme (of Jodenhaat). Helaas laait antisemitisme tegenwoordig weer op in verschillende landen in Europa, zoals in Frankrijk.

Lees hier meer over antisemitisme.

Nederland laat betrokkenheid zien

Ik vind het goed dat Koning Willem-Alexander aanwezig is bij deze herdenking. Het laat betrokkenheid en medeleven zien richting het Joodse volk. Maar ik hoop ook dat het effect zal hebben. Dat Nederland actief is in het tegengaan van antisemitisme. Ik denk dat deze gebeurtenis een goed tegengeluid is. Om naast het Joodse volk te staan, samen te herdenken en daarmee tot steun te zijn!

27 januari herdenken mensen van over de hele wereld de Holocaust. Jij ook?