fbpx

‘Mysterieuze geluiden zijn eindtijdteken’

Deel deze post:
Lees ook:

De mysterieuze geluiden die deze week over heel de wereld te horen waren houden nogal wat mensen bezig. Wat het precies is? Niemand die het weet. 

Op internet wordt er in ieder geval druk gespeculeerd over wat het zou kunnen zijn. “Hartstikke nep”, zeggen veel mensen. Op sommige video’s die op totaal verschillende locaties en tijden werden opgenomen is precies hetzelfde geluid te horen, waardoor het inderdaad lijkt alsof de geluidsopname onder de beelden is geplakt.

Trompet
Toch zijn er op meerdere plekken ook ooggetuigen die verklaren de geluiden, die nog het meest weghebben van een trompet of trombone, te hebben gehoord. Omroep West maakte bijvoorbeeld deze reportage met diverse ooggetuigenverklaringen.

Ook in Apeldoorn werden de geluiden waargenomen:

Temperatuur
Geofysicus Lennart de Groot van de Universiteit Utrecht denkt te weten wat de geluiden betekenen: “Je hoort het vooral ’s nachts, als het aardoppervlak afkoelt. Door de veranderende temperatuurverdeling wordt geluid op terug gebogen naar het aardoppervlak.”

Eindtijd
Onder christenen wordt vooral gespeculeerd over een Bijbelse verklaring. In Openbaring 8 staat dat zeven engelen ieder een bazuin ontvangen en zich gereed maken om daar op te blazen. De geluiden die in de lucht te horen waren lijken sterk op het geluid van een shofar, het Hebreeuwse woord voor een bazuin. “De geluiden zijn dus een teken van de eindtijd”, is op meerdere christelijke websites te lezen.