fbpx

5 natuurgebieden in Israël die je een keer bezocht móét hebben

natuur
Deel deze post:
Lees ook:

In Israël is van alles te vinden: cultuur, geschiedenis, moderne steden en historische hotspots. Maar ook qua natuur heeft Israël van alles te bieden! Vijf natuurgebieden die de moeite van een bezoekje waard zijn:

1. Ein Avdat

Witte rotsen afgewisseld door donker vuursteen, rondom een vallei. Ein Avdat is een prachtig park in de Negev woestijn. Maak een mooie wandeling door het park, waarbij je af en toe door de bedding van de beek gaat en onder immense rotsen doorloopt.

Ein Avdat © Amy/CC2.0 Flickr.com

2. Ein Gedi

Eén van de mooiste natuurplekken die Israël te bieden heeft: Ein Gedi. Het is een echte oase midden in de woestijn, waar je kunt zwemmen in vijvertjes met zoet water, kunt staan onder watervallen en wilde steenbokken kunt zien lopen.

Leuk weetje: in dit gebied verstopte David zich voor koning Saul en sneed hij een stuk van Sauls mantel af.

natuur
Ein Gedi

3. De Dode Zee

Oké, deze is wat cliché, maar mag tóch niet ontbreken in dit lijstje. De Dode Zee is namelijk hartstikke uniek! Het is het laagste punt van de aarde en het enige meer waarop je zomaar blijft drijven, door het hoge zoutgehalte. Daarnaast kun je je lekker insmeren met de modder van de Dode Zee, schijnt goed voor je huid te zijn. ;)

Dode Zee

4. Masada

De Masada is niet alleen belangrijk vanwege de geschiedenis die zich daar heeft afgespeeld, het geeft ook nog een prachtig uitzicht over de Judea-woestijn.

De Masada was ooit een buitenpaleis van koning Herodes. Toen in het jaar ’70 na Christus Jeruzalem door de Romeinen werd verwoest, bezette een groep Joden de Masada. Het bleek een bijna onneembare vesting te zijn, ook doordat enorme hoeveelheden water konden worden opgeslagen. De resten van het fort en het kampement van de Romeinen zijn nog zichtbaar.

Masada

5. De heuvels en het Meer van Galilea

De heuvels en het Meer van Galilea, in het noorden van Israël, zijn ook zeker een bezoek waard. Met de auto kun je heerlijk rondrijden door het gebied, terwijl je door prachtige natuur wordt omringd. Ook kun je verschillende watersporten doen op het Meer van Galilea.

Meer van Galilea

Guess what?! Drie van deze vijf ga jij bezoeken als jij deze zomer met Isreality naar Israël gaat! Klik HIER voor alle info & aanmelden.

Foto boven: Ein Gedi

Bron: HotspOts Israël, de andere reisgids.