fbpx

“Nederland nèt iets gelukkiger dan Israël”

Deel deze post:
Lees ook:

Het jaarlijkse World Happiness Report is weer verschenen. Daarin wordt bijgehouden in welke landen de inwoners het meest en het minst gelukkig zijn. Nederland doet het met een zevende plaats net iets beter dan Israël, dat op de elfde plek staat.

Het meest gelukkige land ter wereld is Zwitserland. Dat neemt de koppositie over van Denemarken, dat vorig jaar nog aan de leiding ging, maar het nu moet doen met een derde plek. De top-10 bestaat verder uit IJsland (2), Noorwegen (4), Canada (5), Finland (6), Zweden (8), Nieuw-Zeeland (9) en Australië (10).

De lijst wordt opgesteld aan de hand van informatie over de gemiddelde levensverwachting, gezondheid, inkomen en individuele vrijheid.

Israël stond vorig jaar ook al op plek 11, terwijl Nederland juist drie plekken inleverde. Beide landen laten onder meer de Verenigde Staten (15), Duitsland (26) en Frankrijk (29) achter zich.

Naast Israël eindigden vanuit het Midden-Oosten ook de Verenigde Arabische Emiraten (20), Oman (22) en Qatar (28) in de top-30. De inwoners van de Palestijnse gebieden staan in de World Happiness-lijst op plek 108, voor onder meer Oekraïne (111), Zuid-Afrika (113) en Egypte (135).

Het meest ongelukkige land ter wereld is volgens de lijst Togo, waar de mensen net iets ongelukkiger zijn dan in Syrië.

[mks_button size=”medium” title=”Bekijk het hele rapport” style=”squared” url=”http://deredactie.be/polopoly_fs/1.2315303!file/WorldHappinessIndex2015.pdf” target=”_blank” bg_color=”#000000″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””]