fbpx

Nice: er doet volgend jaar een Israëlische wielerploeg mee aan de Tour de France!

Israel Cycling Academy
Deel deze post:
Lees ook:

Vorig jaar mochten ze al meedoen aan de Giro d’Italia (Ronde van Italië) omdat die toen in Jeruzalem begon. Komende zomer zijn de mannen van Israel Cycling Academy (ICA) ook te bewonderen in de grootste wielerwedstrijd ter wereld: de Tour de France!

Grote wedstrijden

Vanaf volgend wielerseizoen rijdt de Israëlische wielerploeg namelijk in de WorldTour. Dat is zeg maar de Champions League van het wielrennen. En dat betekent dat ICA in 2020 meedoet aan alle grote wielerwedstrijden. Bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen, de Ronde van Spanje en dus ook de Ronde van Frankrijk.

Nederland

De renners van ICA zijn minstens twee keer in Nederland te bewonderen, want in april doen ze mee aan de Amstel Gold Race (in Limburg) en in september aan de Ronde van Spanje, waarvan de eerste drie etappes op Nederlandse bodem plaatsvinden.

Dat de ploeg de naam ‘Israel Cycling Academy’ draagt wil trouwens niet zeggen dat er alleen maar Israëlische renners bij zitten. Naast de vijf Israëli’s fietsen er bijvoorbeeld ook renners uit Italië, Noorwegen, Australië, Eritrea en België voor ICA. Dennis van Winden is de enige Nederlander in de ploeg, maar het is nog niet zeker of hij volgend jaar ook nog in Israëlische dienst fietst.

Der Gorilla

Wat wel zeker is dat ICA volgend seizoen kan beschikken over sprintlegende André Greipel. De Duitser, die vanwege zijn spiermassa ook wel ‘Der Gorilla’ wordt genoemd, heeft meer dan 20 ritzeges in grote rondes op zijn naam staan, waarvan 11 in de Tour de France. Zijn laatste etappewinst dateert alweer van 2016, maar Greipel hoopt komende Tour geschiedenis te schrijven door voor het eerst een Touretappe te winnen namens een Israëlische ploeg.

Israel Cycling Academy werd in 2014 opgericht in Jeruzalem als initiatief van de zakenmannen Sylvan Adams en Ron Baron. Ze kregen daarbij hulp van de Slowaak Peter Sagan, die wordt beschouwd als één van de beste wielrenners van deze eeuw.

Foto boven: De voormalig Canadees kampioen Guillaume Bolvin in actie voor Israel Cycling Academy. © flowizm/CC 2.0 Flickr.com