Nieuwe reisgids HotspOTs Israël: vol verrassingen!

HotsPOTs boek
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Hip, hot en trendy. Met die drie woorden vatten Joanne Nihom en Esther Voet Israël samen in de reisgids HotspOTs Israël. Niet direct het eerste waar veel mensen aan zullen denken bij Israël, maar dat is ook precies de bedoeling van de schrijvers. “De gids staat vol verrassingen”, zegt Joanne. We vroegen haar waarom ze de reisgids schreef en wat haar eigen favoriete plekjes in Israël zijn.

Joanne, er bestaan al heel veel reisgidsen over Israël. Waarom hebben jullie er daar nog eentje aan toegevoegd?
“In die reisgidsen gaat het vaak over de bekende plekken, vaak de religieuze. Daar is niets mis mee, maar het land is nog zoveel meer. Met onze HotspOTs Israël tonen we de hippe, originele, onbekende en niet te missen locaties in Israël. De driehonderd HotspOTs maken duidelijk dat het land internationaal trendsetter is op het gebied van mode, design, muziek, boetiek hotels, restaurants, winkels, kunst, natuur en recreatie. Israël is hip, hot en trendy!

Op culinair gebied zijn er steeds meer bekroonde restaurants en het land staat in de top vijf van meest vegetariër-vriendelijke landen. Steeds meer gerenommeerde galerieën en musea openen hun deuren. We geven ook tips voor het uitgaansleven in Tel Aviv en verder de meest uiteenlopende mogelijkheden, van een tour langs prachtige wijngaarden tot het zweven in een luchtballon boven een betoverend landschap.”

Het boek is net vers van de pers. Ben je blij met het eindresultaat?
“Superblij! Onze uitgever Floor Pieters en vormgever Paul Bremmer hebben er een fantastisch boek van gemaakt. Overzichtelijk en mooi! Met losse plattegrondjes om alle plekken makkelijk te vinden.”

Kun je drie HotspOTs noemen die jouzelf het meest hebben verrast?
“Moeilijk, het zijn allemaal verrassingen eigenlijk. Maar héél verrassend zijn het Vendor Centrum in het zuiden, de Megemeria School of Jewelry and Art in Jeruzalem en een bijzondere kookworkshop in het noorden. Ik zal ze kort toelichten”.  

Vendor Centrum
“Als je de woestijn intrekt dan komen er vragen op als: Wie wonen er in the middle of nothing? Wat groeit er in de vele kassen? Hoe komt daar water? In het Vidor Centrum worden al deze vragen en meer beantwoord. Een 3D-film, bezoek aan een kas en een reis door het interactieve museum waar je zelf regen kunt maken en een kijkje krijgt in het leven van de vele families die leven in het paradijs op aarde.”

Ethiopisch vakmanschap in Jeruzalem.

Megemeria School of Jewelry and Art
“Heel bijzonder. Het biedt een professionele opleiding, ontplooiing en kansen op werk voor Ethiopische immigranten in Israël. Hierdoor wordt hun sociale en professionele integratie in de Israëlische samenleving bevorderd. De studenten ontwerpen en produceren hun eigen collectie sieraden onder de merknaam Megemeria, wat Amhaars is voor ‘Genesis’. De winst, die door de verkoop van de Megemeria collectie wordt gegenereerd, is ondergebracht in een apart bedrijf dat door de studenten en afgestudeerden wordt beheerd en zorgt voor uitbetaling van de salarissen en dekking van de exploitatiekosten van de school.”

Kookworkshop

“Ontdek de Arabische en Druzengastvrijheid en leer over hun gewoontes en tradities. Maak kennis met gerechten waarvan de recepten al generaties lang van moeder op dochter worden doorgegeven. Te gek en ook zó lekker.”

En welke HotspOT is jouw favoriet?
“Allemaal natuurlijk, anders stonden ze niet in het boek. Maar twee vind ik heel bijzonder. Het Nocturno Café in Jeruzalem, de thuisbasis voor ruim twintig jonge ontwerpers, actief op vele terreinen: mode, sieraden, accessoires, aardewerk, tassen, Judaïca, en nog veel meer. Zij ontwerpen er hun producten, maken ze ter plekke en verkopen ze. Tel Aviv is altijd het centrum van mode en sieraden. En ik vind het zo leuk dat er nu een centrum is in Jeruzalem met allerlei ontwerpers.  Mijn absolute favoriet.

Maar ook, sorry, ik heb er nog eentje.

Het goede leven in Klil!

Klil, een uitgestrekt hippieachtig dorp met een bevolking die ecologisch denkt en leeft. De natuur is mooi en ruig en de stilte hoorbaar. Een mooie plek om eindeloos te wandelen en de bewoners van Klil te ontmoeten. Logeren in simpele en ook luxe zimmeriem (B&B’s) en heerlijk eten in de verschillende gelegenheden. Klil kent geen straten of huisnummers. Dus als je onderweg bent, bel even om te vragen hoe je moet rijden of volg de bordjes. Klil ligt aan weg 70, ongeveer tien minuten ten oosten van Naharya.”

Joanne, bedankt! De volgende keer dat wij naar Israël gaan nemen we de HotspOTs zeker mee!

[mks_button size=”medium” title=”Bestel HotspOTs Israël” style=”squared” url=”http://christenenvoorisrael.nl/product/hotspots-israel-de-andere-reisgids/” target=”_blank” bg_color=”#2fc9ce” txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””] [mks_button size=”medium” title=”Naar de website van HotspOTs Israël” style=”squared” url=”http://www.hotspotsisrael.com/” target=”_blank” bg_color=”#2fc9ce” txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””]

Isreality.