fbpx

Oosterse christen: ”Joden zijn een symbool van hoop”

Blossom header
Deel deze post:
Lees ook:

Een groep van oosterse christenen was vorige week op een georganiseerde trip in Israël en ze vonden het geweldig!

Eén van de deelnemers van de trip, David Mando, was naar eigen zeggen gefascineerd van de reis. ”Ik vond de passie geweldig waarmee die overlevingsmentaliteit wordt geleerd, zichtbaar aanwezig in Israël vandaag de dag.”

Mando komt uit de Assyrian Church of the East en is geboren en getogen in Chicaco (VS). Veel van de reisgenoten kwamen uit de Verenigde Staten en Canada, uit families die uit Irak gevlucht waren vanwege terrorisme en vervolging.

Er bestaan verschillende groepen christenen die uit de regio komen, zoals Irak en Syrië. De aantallen zijn alleen flink gedaald, doordat veel christenen geëmigreerd zijn, bijvoorbeeld zo’n 400.000 naar de Verenigde Staten.

Bruggen bouwen

Doel van de trip was niet om alleen de toerist uit te hangen, maar ook om met de Israëliërs te binden; om een brug te bouwen tussen Assyriërs en Joden.

Volgens Juliana Taimoorazy, reisleidster van de trip, is de Joodse staat een bron van inspiratie voor christenen die gevlucht zijn uit Irak en verlangen om terug te keren naar hun thuisland. ”We zien Joden als een symbool van hoop.”

Amanda, een andere deelneemster van de reis, kwam voor de tweede keer naar Israël. Ze noemde het een uitdaging en voegde eraan toe dat ze niet komt om een eenzijdige ervaring te hebben. De recente crisis in de Gazastrook heeft haar geholpen om het conflict beter te begrijpen en heeft haar geïnspireerd om een vredestichter te zijn:

”I feel I’m called to be a lover of peace.”