Ouders van omgekomen baby verwelkomen tweede kindje

Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Vorig jaar kon je op isreality.nl lezen dat de 3 maanden oude Chaya Zissel Braun om het leven was gekomen bij een terroristische aanslag in Jeruzalem. Haar ouders, Shmuel en Hannah, hadden jarenlang gewacht op een kindje maar moesten er na een paar maanden dus al weer afscheid van nemen.

Nu, bijna een jaar later, is er goed nieuws te melden: Shmuel en Hannah zijn opnieuw ouders geworden! Wat het helemaal bijzonder maakt is dat de ambulancebroeder die de zwaargewonde Chaya toen naar het ziekenhuis bracht, nu betrokken was bij de geboorte van het tweede kindje van Shmuel en Hannah.

Toen Hannah afgelopen zondag ernstige weeën kreeg belde haar man Shmuel meteen een ambulance. Ziad Dawiyat, een Arabisch-Israëlische medicus, stapte nietsvermoedend het huis van de Brauns binnen. Omdat de weeën al zo heftig waren besloot het medische team dat het te laat was om Hannah naar het ziekenhuis te brengen en dus moest ze thuis bevallen. Pas na de bevalling viel het kwartje bij Hannah en herkende ze de ambulancebroeder.

“Het was een emotioneel moment en ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen, of ik ze nou moest condoleren of juist feliciteren.”

“Hannah bedankte me en terwijl ik nog druk bezig was om haar te helpen begon haar man me te omhelzen”, vertelde Ziad. “Het was een emotioneel moment en ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen, of ik ze nou moest condoleren of juist feliciteren. Ik heb ze uiteindelijk een ‘mazal tov’ en een lang en vredig leven gewenst.”

De Brauns waren zo enthousiast dat ze graag in contact willen blijven met Ziad. Ze nodigden hem meteen uit om binnenkort nog eens bij ze langs te komen. “We danken God dat Hij ons opnieuw een dochter heeft geschonken”, zei vader Shmuel. “Ik wil Ziad en zijn collega’s bedanken in hun strijd om levens te redden en iedereen te helpen die dat nodig heeft.”

Foto: Ambulancebroeder Ziad. © MDA Israel

Isreality.