fbpx

Palestijnen: ‘Minder Kerst in Bethlehem’

Deel deze post:
Lees ook:

Uitgebreid Kerst vieren zit er dit jaar niet in voor christenen in Bethlehem. De Palestijnse overheid heeft namelijk vergaande beperkingen opgelegd aan openbare Kerstuitingen. 

Ook in andere steden waar de Palestijnse Autoriteit (PA) de baas is worden christenen belemmerd om publiekelijk het Kerstfeest te beleven. Ongeveer 2% van de bevolking van de Westelijke Jordaanoever is christen. Er bevinden zich in het gebied veel steden die voorkomen in de Bijbel, waaronder dus Jezus’ geboorteplaats Bethlehem.

Veiligheid
Volgens een bericht op de Palestijnse nieuwssite Wattan zouden de maatregelen te maken hebben met veiligheid, omdat de PA vreest dat openbare christelijke uitingen de onrust van de afgelopen maanden alleen maar zullen versterken. De PA legt echter al veel langer beperkingen op aan christenen, zei ook de Palestijnse voorganger Naim Khoury die Isreality dit voorjaar interviewde.

Teleurgesteld
Christenen in Bethlehem reageren teleurgesteld op de opgelegde beperkingen: “Dit is de plaats waar Jezus is geboren en als je de Kerstvieringen hier beperkt, dan heeft dat een veel bredere geestelijke uitwerking”.

Foto: Een Kerstboom mag nog wel, zoals hier op het plein voor de Geboortekerk in Bethlehem. 

© Flash90