fbpx

Recordaantal toeristen naar Israël

Deel deze post:
Lees ook:

Het jaar 2017 lijkt een recordjaar voor Israël op het gebied van toerisme te worden. In juni alleen reisden 303.000 buitenlandse toeristen naar Israël, dat is 28 procent meer dan in juni vorig jaar. Dit werd gemeld door het Israëlische Ministerie van Toerisme.

Opmerkelijk is de toename van het aantal bezoekers uit China. De Israëlische Minister van Toerisme, Yariv Levin, zei: ‘De statistiek van juni laat ons een recordaantal toeristen uit het buitenland zien in de eerste zes maanden van het jaar. Ons beleid bewijst zich weer zelf en werpt vruchten af, en we kunnen zien dat de juiste marketing-strategie Israël tot nieuwe hoogten kan leiden.

Marketing

We implementeren marketingactiviteiten en innovatieve processen met het oog op het ‘merk’ Israël en om nieuwe luchtvaartmaatschappijen en nieuwe routes hierheen te brengen, en al deze activiteiten bewijzen zichzelf maand na maand. De aanzienlijke toename van het inkomend toerisme levert een uitzonderlijk sterke bijdrage aan de Israëlische economie en aan de situatie op de arbeidsmarkt. Ik ben ervan overtuigd dat we met de juiste activiteiten in de komende maanden goede resultaten zullen blijven zien.’

2,3 miljard euro

Volgens het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek kwamen in de periode van januari tot en met juni 2017 in totaal 1.070.000 toeristen aan in Israël, een stijging van 26 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat leverde een omzet op van ongeveer 2,3 miljard euro in de toeristische sector.

Het aantal toeristen uit China is gestegen met maar liefst 76 procent, uit Rusland kwam 30 procent meer en uit de Verenigde Staten 20 procent meer toeristen dan vorig jaar. De VS is het land waaruit het grootste aantal toeristen naar Israël komt. Wat het toerisme betreft is het jaar 2017 voor Israël het meest succesvolle jaar sinds de staat in 1948 werd gesticht.

Bron: israeltoday.nl | Foto: Kyrylo Glivin / Shutterstock.com