fbpx

Reisverslag #2: ‘Dat was niet helemaal de bedoeling…’

Groepje Kiryat HaYovel
Deel deze post:
Lees ook:

24 juli. Om half acht luidde de wekker – een nieuwe dag! Tijdens het ontbijt kregen we te horen dat we moesten opschieten.

De chauffeur stond al klaar om ons naar de achterstandswijk Kiryat HaYovel te rijden en heeft ons daar afgezet. Omdat we eerst geen mensen zagen, keken we even rond. Het is een wijk met een prachtig uitzicht en vele flatgebouwen.

Aan de slag

Toen werden we benaderd door twee dames en een vriendelijke man die ons instructies gaven over wat we mochten gaan doen. We kregen eerst een t-shirt aan en konden daarna aan de slag gaan.

We gingen in de flat de trappenhal opknappen. Ik heb samen met vier anderen verf geschraapt van de muren. We waren zo fanatiek bezig dat zelfs het oude polijstwerk van de muur eraf ging. Dat was dan ook weer niet helemaal de bedoeling, kregen we te horen.

Interessante aanpak

Intussen gingen de anderen de muren al verven. Toen we klaar waren met het schrapen moesten we de ontstane gaten weer opvullen. Ook op de al geverfde muren moesten stukken gepolijst worden. Een interessante aanpak, zullen we maar zeggen.

Ook kwamen er nieuwsgierige bewoners even om hun deuren heen kijken. Velen boden ons drinken aan en we werden zelfs verwend met een heerlijk stuk taart. Tegen een uur of één hebben we gezamenlijk geluncht in de speeltuin voor het flatgebouw: heerlijke falafel met hummus en patat erbij.

In gesprek

Het leuke was dat er ook bewoners aanwezig waren, die het erg leuk vonden om erbij te komen zitten. Een mevrouw die al veertig jaar in deze buurt woont sprak met ons via een tolk. Zelf ben ik ook met andere bewoners in gesprek gegaan, wat erg interessant was.

Na de lunch zijn we bezig gegaan met het verven van de trapleuning. Helaas moesten we al stoppen voordat we hiermee klaar waren, omdat we weer werden opgehaald door de chauffeur. Morgen gaat een deel van de groep er weer heen om dit af te maken.

Efficiënt zal ik het zeker niet noemen, maar de resultaten waren er wel naar.

De sfeer in de groep zat er goed in, ook tijdens de busrit terug naar het hotel. Eenmaal terug zijn velen van ons in het zwembad afkoeling wezen zoeken. Al met al was het een gezellige dag. Efficiënt zal ik het zeker niet noemen, maar de resultaten waren er wel naar. Ik ben erg benieuwd wat ons morgen weer te wachten staat.

Ik bid dat God Israël en haar bewoners zegent en dat ons werk ook een zegen mag zijn voor de mensen hier in dit prachtige land!

Geschreven door: Dominique

Flatje in Kiryat HaYovel
Taart!
Voor…
En na!