fbpx

Robbert: “Israël is relevant voor mij als gelovige”

Robbert 2
Deel deze post:
Lees ook:

Hij is er al vijf keer geweest en nog steeds enthousiast: Robbert (27) komt sinds 2013 op het Isrealityweekend. “De liefde voor Israël werkt aanstekelijk!”

Robbert, wat heb jij eigenlijk met Israël?

”Van huis uit leerde ik veel over Israël, maar ik wilde er meer over weten. Ik ben zelf op onderzoek uitgegaan door de Bijbel te lezen, documentaires te kijken én het land te bezoeken. En daarnaast heb ik op de Isrealityweekenden meer over Israël kunnen leren.”

Wat heb je dan zoal geleerd op die weekenden?

”Echt van alles! Om de Bijbel in de juiste context te kunnen plaatsen, hoe het volk Israël begonnen is, wat God zegt over Israël, welke profetieën over Israël in de Bijbel staan, en waarom dit alles überhaupt relevant is voor mij als gelovige niet-jood.”

Dat klinkt goed, maar ook wel een beetje serieus.

”Het is heel gezellig hoor! Andere christenen ontmoeten is sowieso leuk, al helemaal als ze ook nog dezelfde passie met jou delen: Israël. Daarnaast is er genoeg tijd om lekker een balletje te trappen en spelletjes te doen, worden er workshops gehouden en genieten we van de Israëlische keuken. Oh en last but not least: de koffie! Er staat altijd verse koffie klaar. Die wordt bijna dag en nacht gezet, haha.”

Als je een keuze moet maken, welk Isrealityweekend vond je dan 
het állerleukst?

”Oei, moeilijke vraag. Dan ga ik voor ‘Geroepen door rabbi Jezus’, wat het thema was in 2017. Het hele weekend gingen we dieper in op het leven van Jezus. Als volgeling van de Heere Jezus is het belangrijk om ook Zijn Joodse identiteit te begrijpen.”

Waarom is dat belangrijk volgens jou?

”Voor mij legde dit de relevantie uit waarom het, juist voor mij als christen, goed is om me te verdiepen in wat God zegt over Israël, Zijn volk, en de beloftes die Hij heeft gedaan.”

Waarom zou iedereen naar het Isrealityweekend moeten komen?

”Gewoon komen! Juist ook als je van plan bent om alleen te komen. Er hangt een hele gezellige, open sfeer, waar je zeker leuke contacten aan over gaat houden. Daarnaast ben ik door de weekenden gegroeid in mijn kennis en liefde voor Israël. Het werkt aanstekelijk!”

Nieuwsgierig naar het Isrealityweekend? Van 12 tot 14 april is er weer één! Check alle info & aanmelden op isreality.nl/weekend.