fbpx

Shocking: Rekensommen over martelaren, aanslagen en geweld tegen Israël

Terreurwiskunde
Deel deze post:
Lees ook:

Noorwegen stopt met de fondsen voor het Palestijnse Ministerie van Onderwijs. Dit omdat de inhoud van de leerboeken verontrustend is. Zo moeten leerlingen bij wiskunde sommen maken over de aantallen martelaren van de Intifada’s (Palestijnse terreurbeweging). Daarbij is een foto van een begrafenis te zien.

Hoe groot is de kans een Jood te raken?

De Noorse regering had beloofd tot 2022 het Palestijnse Ministerie van Onderwijs te steunen voor het ontwikkelen van lesboeken voor kinderen. De inhoud echter is niet wat ze voor ogen hadden. Zo wordt er geleerd dat de jihad het belangrijkste in het leven is en dat de dood beter is dan het leven. Bij statistiek wordt onderwezen door wiskundige problemen die de leerlingen vragen om de kans te berekenen dat een schot met een wapen Joden zal raken die in een auto passeren.

Bovenstaande foto: De bewegingswetten van Newton worden in een natuurkundeboek voor de zevende klas uitgelegd met een foto van een Palestijnse jongen met een katapult voor IDF-soldaten en een beschrijving over de fysieke krachten van de vliegende steen en de katapult.

Door de mand gevallen

De onderminister van de Palestijnse autoriteiten loog tegen Noorwegen over de werkelijke inhoud van de boeken. Door onderzoek is deze inhoud toch aan het licht gekomen en werden afbeeldingen gepubliceerd in de Aftenposten, de grootste krant van Noorwegen. Marcus Chef, CEO van het Impact-SE Instituut, dat de leerboeken bestudeerde, zei: ‘Waarom zouden we willen dat we een hele generatie kinderen steunen die tot geweld worden aangezet?’, en: ‘Het is een grote fout dat de onderminister heeft gelogen. De inhoud is makkelijk te controleren.’  

Het einde zoek

De leerboeken zijn schadelijk voor het vredesproces. Daarnaast is het ook niet pedagogisch verantwoord om onder leerlingen jihad, geweld en haat te bevorderen. Op deze manier zal er nooit een einde komen aan de jarenlange Jodenhaat, geweld en terrorisme. Over hersenspoelen gesproken..

Door de keuze van Noorwegen om te stoppen met het financieren van deze leerboeken lopende Palestijnse autoriteiten ruim 24 miljoen dollar mis. Wie weet zorgt dat ervoor dat ze de inhoud aan zullen passen. Wie weet is dat het begin van een generatie kinderen bij wie antisemitisme en terreur er niet met de paplepel worden ingegoten. Maar als ik dit zo lees, is volgens mij het einde van terrorisme, aanslagen en geweld nog ver te zoeken.