fbpx

Stripboek over Israël onverwacht groot succes!

Tel-Israel-Stripboek
Deel deze post:
Lees ook:

Het stripboek ‘Tel Israël’, vorig jaar uitgebracht door de Israëlische ambassade in Den Haag voor het zeventigjarige bestaan van Israël, is een onverwacht groot succes!

In Nederland gingen 20.000 exemplaren over de toonbank. Er is al een Engelse vertaling en er komen nog Russische, Spaanse, Duitse en Tsjechische vertalingen aan.

Onderwijs

Het stripboek is gemaakt door woordvoerder van de ambassade André Diepenbroek. Hij is verantwoordelijk voor ‘Onderwijs’ in de Israëlische ambassade en was gevraagd een geschiedenisboek te maken voor scholieren. Uiteindelijk werd er voor gekozen om er een stripboek van te maken.

‘‘De feiten zijn de feiten’’

Verhalen

Tel Israël gaat over het ontstaan van Israël. Een groepje middelbare scholieren die een reis door de de tijd maakt onder begeleiding van hun gids, archeoloog David Horowitz. De jongeren gaan langs belangrijke plekken, zoals de Knesset en de Tempelberg, ze maken kennis met koningen David en Hizkia en ontmoeten politieke leiders zoals David Ben-Goerion. Maar vooral: ze horen de verhalen van de ‘gewone’ mensen, die kibboetsen hebben gesticht, concentratiekampen hebben overleefd en hebben gebouwd aan de opbouw van Israël.

Bij het schrijven van het verhaal is gelet op het zo juist mogelijk weergeven van de feiten. ‘‘Natuurlijk is het vanuit ons perspectief geschreven, maar de feiten zijn de feiten’’, zegt ambassadeur Aviv Shir-On.

Bron: AD

Benieuwd naar het stripboek Tel Israël? Je kunt het hier bestellen!