fbpx

Syrische vluchteling start website om Israël te bedanken

Deel deze post:
Lees ook:

Officieel bevindt zijn land zich nog in staat van oorlog met Israël, maar Syriër Aboud Dandachi heeft een heel andere overtuiging: er is geen enkele reden waarom Syriërs en Israëli’s vijanden zouden moeten zijn.

Om die overtuiging kracht bij te zetten startte Aboud begin dit jaar de website thankyouamisrael.com. Op deze site verzamelt hij positieve nieuwsberichten over Israëlische hulpdiensten die Syrische vluchtelingen opvangen en verzorgen. “Terwijl politici uit Europa en de Verenigde Staten druk bezig zijn te discussiëren over wat ze toch met ons aanmoeten, zetten Israëlische medische teams en Israëlische ziekenhuizen zich onvermoeibaar in voor de behandeling van Syriërs in nood”, schrijft Aboud vanuit de Turkse stad Istanbul op de Facebookpagina van Thank You Am Israel (‘Am Israel’ betekent ‘volk van Israël’).

“Als Syriër ben ik moreel verplicht om te zorgen dat de geweldige steun van Israëli’s en Joden aan mijn volk niet over het hoofd wordt gezien”, zegt Aboud. “Ik ben geen belangrijk mediafiguur of invloedrijk columnist, maar een eenvoudige dorpsjongen die doet wat hij kan, gevangen in omstandigheden die veel groter zijn dan hijzelf”, omschrijft hij zijn missie.

Syrië weigert al lange tijd diplomatieke betrekkingen te onderhouden met buurland Israël. Ondanks deze vijandige houding doen Israëlische hulpdiensten er alles aan om slachtoffers van de Syrische burgeroorlog te helpen. Zo heeft het Israëlische leger diverse verzorgingsposten ingericht aan de grens met Syrië, worden er regelmatig gewonde Syriërs verzorgd in Israëlische ziekenhuizen en vinden er door heel Israël inzamelingsacties plaats voor dakloze of gevluchte Syriërs.

Bekijk thankyouamisrael.com zelf. (en vergeet niet om de Facebook-pagina te liken!)

Foto: vrijwilligster Rachel van de Israëlische hulporganisatie IsraAID in actie voor Syrische vluchtelingen. © Mickey Noam Alon/IsraAID