fbpx

Top-10 vakantieleesvoer

Hangmat
Deel deze post:
Lees ook:

De zomer komt eraan en dat betekent weer meer tijd om lekker onderuit te liggen en te genieten van het zonnetje en een goed boek. Wij zouden Isreality niet zijn als wij niet een goed lijstje voor jou hadden samengesteld met vakantieleesvoer! Hierbij onze boeken top-10:

1. Ik zal verborgen zijn – Eline Rosenhart

We kennen natuurlijk allemaal het Bijbelverhaal van Esther (haar Hebreeuwse naam is Hadassa), die haar leven op het spel zette om haar volk te redden. Ik zal verborgen zijn neemt je, parallel aan het Bijbelverhaal, mee in het verhaal van Hadassa, een joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgroeit tot een heldin om haar volksgenoten te helpen. In de Kristallnacht vlucht Hadassa als twaalfjarig meisje met haar familie van Hamburg naar Amsterdam. Een paar jaar later bereiken de nazi’s Nederland en Hadassa besluit zich aan te sluiten bij het verzet. Door steeds van identiteit te wisselen weet ze het een hele poos vol te houden, totdat ze wordt verraden en in een kamp belandt. Na de oorlog zet ze haar strijd voort: met honderden andere Joden reist ze per boot naar Israël om daar samen hun nieuwe land op te bouwen.

ISBN: 9789029726542

2. De Bijbel lezen met rabbi Jezus – Lois Tverberg

Schrijfster Lois Tverberg legt in dit boek uit hoe groot de cultuurverschillen zijn tussen onze westerse maatschappij en de oosterse maatschappij in de Bijbelse tijden. Die verschillen in cultuur laten zien wat ons eigenlijk in de weg zit om de Bijbel goed te kunnen begrijpen. Op een pakkende manier neemt Tverberg je mee op deze ontdekkingstocht naar de betekenis van de Bijbel.

ISBN: 9789492818027

3. Ebook: Horror of hoop?  – Isreality

De eindtijd: een veelbesproken onderwerp. Beelden van verwoesting, dood en verderf komen misschien als eerste bij je op. Maar de Bijbel spreekt ook over vrede en vreugde. Hoe zit dat? Wat houdt de eindtijd nou eigenlijk in?

Dit ebook mag absoluut niet missen in deze top-10. Het introduceert op een eenvoudige manier de ideeën en profetieën over de eindtijd. Zo kun je alvast in de stemming komen voor het Isrealityweekend van 2-4 november 2018! Bestel je ebook via isreality.nl/weekend en ontvang ook nog eens een leuke aanbieding van ons als je je aanmeldt voor het weekend :)

4. Haar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay

16 juli 1942, Parijs. Duizenden joden worden opgepakt en verzameld om te worden gedeporteerd. Zo ook de tienjarige Sarah met haar ouders. Maar niemand heeft gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel heeft opgesloten in een kast, net voordat de politie hen kwam halen. Zestig jaar later krijgt de Amerikaanse journaliste Julia Jarmond de opdracht om een artikel te schrijven over de razzia. Tijdens haar zoektocht door de archieven stuit ze op het dossier van Sarah en ontdekt een lang bewaard geheim van haar schoonfamilie. Ondanks tegenwerking is Julia vastbesloten het spoor van Sarah te volgen.

ISBN: 9789026339905

5. Lopen op het water – Lynn Austin

Lynn Austin schrijft in Lopen op het water lekker eerlijk over haar twijfels en hoop en geeft hiermee een intieme kijk in haar eigen worsteling. Als christen zul je veel in haar verhalen herkennen. Ze vertelt over spirituele droogte die ze ervaart in een tijd van verlies en ongewenste veranderingen. Ze maakt een pelgrimsreis door Israël en op elke plaats waar ze komt leest ze uit de Bijbel. Ze brengt de gebeurtenissen in haar leven en de hoopvolle inzichten die ze in Gods Woord vindt bij elkaar, die haar nieuw geloof en richting voor de toekomst geven.

ISBN: 9789029722285

6. Tel Israel – André Diepenbroek

Voor de stripboeklezers onder ons (en nu niet doen alsof je dat niet bent!) hebben wij iets leuks: Tel Israel. Tel Israel is het verhaal van een land, gezien door de ogen van een groep middelbare scholieren. Julia, Noa, Aron en Frank hebben met hun schoolproject een geweldige prijs gewonnen: ze mogen een midweek naar Israël! Daar ontmoeten zij hun gids: professor David Horowitz, een gepensioneerde archeoloog. Hij neemt hen mee op een bijzondere reis. De reis wordt een ontdekkingstocht naar verhalen over heden en verleden van het land en het volk Israël…

Dit boek is voor maar €9,95 te bestellen in de webshop van Isreality.

7. Arafat was mijn held – Tass Saada

Tass Saada was geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook en opgegroeid en geradicaliseerd in Saudi-Arabië en Qatar. Yasser Arafat, voormalig leider van het Palestijnse gebied, riep hem al op zeventienjarige leeftijd naar het slagveld. Hij was vol van haat en Arafat was zijn held. Saada was Arafats chauffeur en doodde als jonge sluipschutter meerdere politieke tegenstanders. Hij was bereid zijn leven te geven voor de Palestijnse zaak. Vijfentwintig jaar later bad hij: ‘€O God, zegen uw volk Israël. Heer, breng hen terug in het Beloofde Land. Laat hun zien dat U hun God bent.’ Duik in dit meeslepende verhaal over een fanatieke Palestijnse terrorist die tot liefde voor de Joden kwam.

ISBN: 9789060676875

8. De derde generatie – Natascha van Weezel

Hoe voelt het als je grootmoeder over niets anders kan praten dan de Tweede Wereldoorlog? Wat gebeurt er met je als je vader je van jongs af aan meeneemt naar alle Holocaust-monumenten ter wereld? En hoe verdraag je de gedachte dat je voorouders werden vermoord om het simpele feit dat ze joods waren?

Natascha van Weezel is kleindochter van vier Holocaustoverlevenden en vraagt zich al jaren af hoe haar leven vandaag de dag nog wordt beïnvloed door een oorlog die zeventig jaar geleden plaatsvond. En ze is niet de enige. In De derde generatie brengt ze een generatie in kaart die zich op een manier tot de Holocaust zal moeten verhouden, in tegenstelling tot de tweede generatie. Dit doet ze aan de hand van de geschiedenis van haar eigen familie en vele gesprekken met leeftijdsgenoten in Nederland, Amerika en Israël. Ze schetst een aangrijpend beeld van de kleinkinderen van de oorlog, geconfronteerd met het beladen familieverleden.

ISBN: 9789460037467

9. HotspOTs Israël – Joanne Nihom / Esther Voet

Israël is meer dan alleen Bijbelse geschiedenis en politiek. Dat is precies wat de reisgids HotspOTs Israël wil laten zien! De driehonderd leuke, originele, onbekende HotspOTs maken duidelijk dat het land internationaal vooroploopt op het gebied van muziek, winkels, mode, kunst, restaurants, recreatie en natuur. Israël is hip, hot en trendy. HotspOTs Israël is een originele reisgids die het Israël van vandaag laat zien. Nog meer redenen om naar Israël te gaan!

ISBN: 9789060851029

Dit boek is voor €15,90 te bestellen in de webshop van Christenen voor Israël.

10. Ik had een vriend in Gaza – Valérie Zenatti

Nadat de joodse Tal Levine zelf bijna slachtoffer werd van bomaanslagen in Israël, is ze er helemaal klaar mee. In een opwelling schrijft ze een brief naar een onbekend persoon in Gaza, hopend op antwoorden. Ze krijgt reactie van de mysterieuze ‘Gazaman’, die niet bereid is zijn verhaal met haar te delen. Maar Tal geeft niet op, met een turbulente relatie tot gevolg.

ISBN: 9789026619755