fbpx

Tour de France: De allereerste Israëlische deelnemer ooit!

Ontwerp zonder titel (4)
Deel deze post:
Lees ook:

De 26-jarige Guy Niv gaat over tien dagen geschiedenis schrijven als eerste Israëli ooit in de Tour de France! Zijn ploeg Israel Start-Up Nation maakte dit vandaag bekend.

Een hele eer

Niv voelt zich bevoorrecht dat hij zijn vaderland en zijn ploeg mag vertegenwoordigen in de Tour. “Ik krijg kippenvel van de gedachte dat ik in de Tour de France mag racen. Het is nog zinvoller omdat ik het mag doen voor het land waar ik van hou en het is een kans om de mooie kant van Israël te laten zien”, zei hij.

“Ik krijg kippenvel van de gedachte dat ik in de Tour de France mag racen!”

Toen hij 13 werd, namen zijn ouders hem mee naar de Tour de France als een cadeau voor zijn Bar Mitswa. Tot drie jaar geleden was hij vooral een mountainbiker. Dat maakt zijn selectie toch wel erg bijzonder!

Israel Start-Up Nation

De ploeg waar Guy Niv voor gaat fietsen is het eerste Israëlische team dat in de Tour racet. Ieder team kies een ploeg van 8 renners. De medestrijders van Niv worden voor 29 augustus aangekondigd.

“Wij geloven dat deze prestatie de volgende generatie jonge Israëli’s zal inspireren om te gaan fietsen!”

Vijf jaar geleden werd het team opgericht door twee Israëli’s, Ran Margaliot en Ron Baron. De één is een ex-wielrenner en de ander een zakenman. “Toen we het team oprichtten, was dit onze grootste droom”, zegt Baron. “Wij geloven dat deze prestatie de volgende generatie jonge Israëli’s zal inspireren om te gaan fietsen!”

Tour de France 2020

Teammanager Kjell Carlstrom zei dat de beslissing deels werd beïnvloed door de route van de Tour de France van dit jaar, die meer dan 50.000 meter klimmen omvat. De beslissing werd echter grotendeels bepaald door de constante vooruitgang van Niv. “Hij is al een betere rijder en robuuster dan hij was toen hij vorig jaar de Giro d’Italia finishte, dus hij krijgt de kostbare plek in de line-up die hij verdient”, aldus Carlstrom.

De mede-eigenaar van het team, Sylvan Adams, zei: “Dit is een trots moment voor Israël, voor de Israëlische sport en voor mij. Sinds november vorig jaar, toen we wisten dat ons Israëlische team in 2020 voor het eerst in de grootste wielerwedstrijd zou rijden, heb ik publiekelijk verklaard dat we een Israëlische renner in onze Tour-ploeg zouden hebben. Iemand die als eerste uit ons land geschiedenis zou schrijven in de Tour de France.”

“Dit is een trots moment voor Israël!”