Trendwatcher: Nederland ‘verisraëliseert’ in 2016

Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

De bekende trendwatcher Adjiedj Bakas, die begin 2015 de vluchtelingenproblematiek voorspelde, denkt dat Nederland in 2016 zal ‘verisraëliseren’. Dat zegt hij in een interview met het NIW. 

“De terreurdreiging eist dat Nederland dit jaar zal verisraëliseren”, zegt Bakas overtuigd. “Daarmee bedoel ik dat hier dezelfde veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden zoals je die al jarenlang in Israël ziet. We zullen er bijvoorbeeld aan moeten wennen dat overal onze tassen worden gecheckt.”

Daarnaast voorziet Bakas grote veranderingen voor Europa. “We kunnen onze grenzen niet open houden, zoals nu. Grensbewaking zal overal heringevoerd moeten worden. Kijk naar bijvoorbeeld Hongarije. We hebben allemaal onze mond vol van de muur en het hek in Israël, maar Hongarije heeft als Schengenland vorig jaar precies hetzelfde gedaan. Daar komt geen kip meer in. Die trend zal zich doorzetten.”

Volgens Bakas kunnen Europeanen veel leren van Israëli’s. “Kijk naar de intensiteit van het leven in Israël. Ze weigeren zich daar te laten gijzelen door de dreiging. Ook dat moeten we van ze afkijken. Jezelf beschermen, maar je intussen niet laten kisten.”

Lees hier het hele interview met Adjiedj Bakas.

Foto: Avi Goodall 

Isreality.