fbpx

UNESCO maakt zichzelf weer belachelijk met bizar ‘besluit’

Deel deze post:
Lees ook:

De UNESCO, de organisatie van de Verenigde Naties die zich bezighoudt met werelderfgoed, heeft de geschiedenis opnieuw een slechte dienst bewezen. Vandaag besloot het VN-orgaan namelijk dat ‘Israël geen enkel recht heeft op Jeruzalem’.

De resolutie stelt dat ‘alle wettelijke en bestuursrechtelijke maatregelen en acties die Israël heeft genomen die het karakter en de status van de Heilige Stad Jeruzalem hebben veranderd onmiddellijk moeten worden opgeheven’. Saillant detail: de stemming vond plaats op dezelfde dag dat Israël zijn 69e verjaardag vierde.

De resolutie werd aangenomen door 22 landen, terwijl 10 landen tegenstemden. Onder de tegenstemmers bevonden zich Nederland, de Verenigde Staten, Duitsland en Groot-Brittanië.

In de resolutie werd Israël ook veroordeeld voor zijn strijd tegen terreurorganisatie Hamas, dat de Gazastrook bestuurt.

De Israëlische ambassadeur in de Verenigde Naties, Danny Danon, noemde deze resolutie ‘een nieuwe aanval op de geschiedenis van het Joodse volk’. Hij verwees daarbij naar een eerdere resolutie waarin UNESCO de band tussen het Joodse volk en de stad Jeruzalem ontkent. Die resolutie werd afgelopen december aangenomen.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely zei dat ze inmiddels wel gewend is aan het begrip fake news. ‘Maar het begrip fake history is nieuw voor me’, zei Hotovely. Ook de Israëlische premier Netanyahu reageerde op de nieuwste UNESCO-flater: ‘We don’t believe in UNESCO’, zei hij.