fbpx

|VIDEO| Gad Elbaz en Nissim gaan los voor het goede doel

img350404 (1)
Deel deze post:
Lees ook:

Afgelopen december werd rabbijn Reuven Biermacher in Jeruzalem doodgestoken door twee Arabische terroristen. Om zijn achtergebleven familie (zijn vrouw en zeven kinderen van 2 tot 18 jaar) te ondersteunen, brengen zanger Gad Elbaz en rapper Nissim een ‘2.0-versie’ van Gad’s plaat Hashem Melech uit.  

Rabbijn Biermacher keerde in de ochtend van 23 december na de Thorastudie vanuit de Oude Stad terug naar huis, toen hij bij de Jaffa Poort meerdere keren werd gestoken.

Droom
Biermacher was een geliefd rabbijn die bekend stond om zijn liefde voor de Bijbel en dit graag overbracht op de studenten aan wie hij lesgaf. Samen met zijn familie was hij van Argentinië verhuisd naar Israël en zo hun droom om in het Beloofde Land te leven waar te maken.

Aan die droom kwam voor rabbijn Biermacher afgelopen december dus een einde. Gad Elbaz en Nissim wilden graag iets doen voor de nabestaanden. De verkoopopbrengst van de single gaat naar de familie van rabbijn Biermacher. Inmiddels is er al ruim 350.000 dollar opgehaald.

Hashem Melech
Hashem Melech is Hebreeuws voor ‘De Heere is Koning’ en is de titel van een eerdere plaat van de Israëlische zanger Gad Elbaz. Voor versie 2.0 werkte hij samen met de orthodox-Joodse rapper Nissim Black uit de Verenigde Staten. In Hashem Melech 2.0 rapt Nissim over de komst van de Messias, Die de wereld zal veranderen. Gad bevestigt zijn woorden door te zingen dat ‘De Heere voor altijd Koning is over de aarde’.

Bekijk de gave videoclip waarin Gad en Nissim de Naam van God uitroepen in de straten van New York: (of klik hier voor de lyrics of om de actie te steunen, of hierrr voor onze YouTube-playlist met meer muziek)