fbpx

Met deze video maakt Israël kans op toeristische hoofdprijs

Twocitiesonebreak
Deel deze post:
Lees ook:

De video heeft al meerdere Europese prijzen in de wacht gesleept, maar nu dingt Israël ook mee naar de hoofdprijs in de videowedstrijd van de UNWTO. Dat is het toerisme-orgaan van de Verenigde Naties. 

‘Two cities, one break’, is de slogan waarmee Israël sinds een jaar toeristen van over de hele wereld naar Tel Aviv en Jeruzalem hoopt te trekken. En met succes, want er kwamen in de eerste zes maanden van dit jaar 26% meer toeristen naar Israël dan in dezelfde periode vorig jaar. Verwacht wordt dat 2017 een recordjaar zal zijn wat betreft het aantal toeristen in Israël.

Verschillen

In de video, die in Nederland onder meer op tv en grote treinstations te zien is, neemt het Israëlische model Shir Elmaliach je mee naar de hoogtepunten die Tel Aviv en Jeruzalem te bieden hebben. De grote verschillen tussen de twee steden worden benadrukt: het strand en nachtleven in Tel Aviv en de rijke historie van Jeruzalem.

Sinds de campagne vorig jaar werd gelanceerd is de video al honderden miljoenen keren bekeken en bezochten bijna 19 miljoen mensen de speciale website.

Stemmen

In de videowedstrijd neemt Israël het op tegen 60 andere landen. Volgens de Israëlische Minister van Toerisme Yariv Levin is de Two cities, one break-campagne uniek, omdat de meeste andere video’s alleen maar beelden laten zien van het landschap of interviewtjes met toeristen. “Ik doe een beroep op jullie allemaal om voor Israël te stemmen”, voegde hij eraan toe.

Stemmen kan hier. Bekijk de video hier: