fbpx

Vijf reacties van Tweede Kamerleden op anti-Israëlspam

Deel deze post:
Lees ook:

Tweede Kamerleden werden in de afgelopen dagen bestookt met e-mails van anti-Israëlische groeperingen. Hun boodschap: boycot het gesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, dat morgen in Den Haag plaatsvindt.   

Wie er achter de actie zit is niet duidelijk, maar de Kamerleden konden de honderden e-mails niet echt waarderen. De Telegraaf verzamelde wat reacties, waarvan we er vijf op een rijtje zetten:

1. “Bizar”

VVD-Kamerlid Han ten Broeke vindt de actie bizar: “Het gebeurt niet bij Iran, niet bij Indonesië, niet bij Rusland, maar wel bij de enige democratie in het Midden-Oosten.” Ten Broeke gaat gewoon in gesprek met Netanyahu om te kijken hoe Nederland en Israël meer kunnen samenwerken.

2. “Ik praat met iedereen”

Zelfs SP’er Harry van Bommel, die zich in de afgelopen jaren regelmatig kritisch uitliet over Netanyahu, gaat naar de ontmoeting met de Israëlische premier. Van Bommel: “Ik praat met iedereen”.

3. “Lastig”

PVV-Kamerlid Raymond De Roon trekt zich niks van de spammerige e-mails aan. “Al is het wel lastig dat ik nu tweehonderd mailtjes uit mijn inbox moet weggooien”, voegde hij eraan toe.

4. “Zinloos”

D66’er Sjoerd Sjoerdsma, net als Van Bommel geen fan van Netanyahu, negeert de oproep ook: “Een gesprek boycotten is zinloos. Niet praten heeft alleen maar een tegengesteld effect van wat je wilt bereiken.”

5. “Ik ging toch al niet”

Kamerlid Rik Grashoff (GroenLinks) kreeg dan wel geen mailtjes, maar was toch al niet van plan om naar het gesprek met Netanyahu te gaan. “Ik kom sowieso niet. Ik zie het nut niet in van een gesprek waarin alleen beleefdheden worden uitgewisseld.” Netanyahu zal waarschijnlijk niet verdrietig zijn over het ontbreken van Grashoff. De GroenLinkser laat in de Tweede Kamer bepaald geen gras groeien over zijn afkeer tegen de Joodse staat.

Lees ook: Oproep Netanyahu: “Lees eens wat vaker de Bijbel”

Foto boven: © Daniel bar-On