fbpx

De 7 meest bizarre anti-Israëlbedenksels van de VN in 2017

Verenigde Naties Israel
Deel deze post:
Lees ook:

In Israël wordt er bij de term ‘Verenigde Naties’ een Hebreeuwse woordspeling gemaakt die er ‘Verenigde Nonsens’ van maakt. Dat is geen minachting voor de internationale rechtsorde; de VN heeft het er zelf naar gemaakt.

De Verenigde Naties maken zichzelf compleet belachelijk met hun (anti-)Israël-obsessie. De Zwitserse organisatie United Nations Watch, die het bestuurlijke orgaan uit New York volgt, laat regelmatig zien hoe bizar de VN te werk gaan.

Aan het einde van het jaar 2017 is het tijd om eens terug te kijken naar de meest bizarre bedenksels van de Verenigde Naties van dit jaar.

1. Apartheid

Een rapport dat is opgesteld door 18 Arabische staten beschuldigt Israël van apartheid.

De directeur van UN Watch, Hillel Neuer, stelde vervolgens aan al deze Arabische landen een simpele vraag: “Waar zijn jullie Joden?” Het antwoord ligt helaas voor de hand.

2. Vrouwen

De VN-commissie voor vrouwenrechten veroordeelde Israël als de enige schender van vrouwenrechten op deze wereld.

Een maand later werd Saoedi-Arabië voorzitter van de vrouwenrechtenraad, in het zadel geholpen door ten minste vijf Europese landen!

3. Gezondheid

De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties noemde Israël de enige overtreder in de wereld van ‘geestelijke, fysieke en ecologische gezondheid’.

Ze schrapte onder druk van het Syrische Assad-regime delen van een rapport over Israëlische acties in de Golan-hoogvlakte – omdat ze waren positief voor Israël.

4. Mishandeling

Dubravka Simonovic, de expert op het gebied van geweld tegen vrouwen, bezocht Israël en de gebieden en concludeerde: wanneer Palestijnse mannen hun vrouwen slaan, is het de schuld van Israël.

5. Eenzijdig

Het is inmiddels een jaarlijks ritueel: in 2017 nam de Algemene Vergadering van de VN 21 eenzijdige resoluties tegen Israël aan – en slechts 6 resoluties over de rest van de wereld samen!

Lees ook: Israël maakt de VN ongeloofwaardig

6. ‘Palestijns’ werelderfgoed

UNESCO nam een resolutie aan die Hebron – na Jeruzalem de heiligste stad in het jodendom – erkent als een Palestijnse werelderfgoedlocatie.

7. Onderdrukker

UNRWA (de Palestijnse vluchtelingenorganisatie) lanceerde een wereldwijde campagne met het beeld van een 11-jarig meisje, ‘Aya from Gaza’,  in een gebombardeerd gebouw waarin Israël wordt afgebeeld als een wrede onderdrukker van Palestijnse kinderen.

UN Watch heeft het ontmaskerd: de foto bleek uit Syrië te komen. UNRWA leed enorme schade en werd gedwongen de foto wereldwijd te verwijderen.

Bron: unwatch.org

En Nederland?

Nederland stemt vaak mee met de anti-Israël-resoluties. De SGP, PVV en FvD hebben een motie door de Tweede Kamer gekregen die “de regering verzoekt, in VN-verband actief stelling te nemen tegen VN-organisaties die disproportioneel agenderen tegen Israël, en onrechtvaardige resoluties af te wijzen.”

Toch blijft Nederland ook na deze motie meestemmen met de vele anti-Israël-resoluties. Vorige maand stemde Nederland bijvoorbeeld mee met de Arabische landen en vonden ‘we’ het een prima idee om de Tempelberg voortaan bij de Arabische naam ‘Haram al-Sharif’ te noemen. Hoe komt dat?

Europese Unie

Nederland stemt in de VN mee met wat de EU voorschrijft. De EU beschikt over een eigen VN-vertegenwoordiging. Zij ziet er naar eigen zeggen op toe dat alle EU-landen in de VN met één mond spreken en met één vinger op de stemknop drukken.

Het leeuwendeel van de VN-resoluties laat zien dat alle EU-leden dat ook braaf doen. De EU is net als het OIC (het blok van islamitische landen) een toonbeeld van eensgezind stemmen. Ons VN-stemgedrag wordt door Brussel gedicteerd. De uitgangspunten van het beleid liggen vast.

Dit jaar heeft Nederland bij twintig anti-Israël-resoluties vijftien keer voor, vijf keer blanco en nul keer tegen gestemd.

Waarom zo anti-Israël?

De vraag naar het waarom is al eeuwenoud. “Waarom  woeden de heidenvolken en bedenken de volken wat zonder inhoud is? De koningen van de aarde stellen zich op, ze spannen samen tegen de Heere en tegen Zijn gezalfde (Psalm 2:1-2).” Politiek links, de islam en helaas ook veel kerkelijke organisaties zijn vreemd genoeg één in hun afkeer van Israël.

Ik heb niets tegen kritiek op de politieke keuzes van de staat Israël, maar dit gaat veel verder dan dat. Het lijkt een irrationele haat tegen de zoon van God: Israël en Jezus (Hosea 11:1).

God, zwijg niet, houd U niet doof,
wees niet stil, o God,
Want zie, Uw vijanden tieren,
wie U haten, steken hun hoofd omhoog.

Zij beramen listig een heimelijke aanslag tegen Uw volk
en beraadslagen tegen Uw beschermelingen.
Kom, zeiden zij, laten wij hen uitroeien, zodat zij geen volk meer zijn
en aan de naam van Israël niet meer gedacht wordt.

Psalm 83:1-5