fbpx

Waarom 22.000 IJslanders tegen het Eurovisie Songfestival in Israël zijn

Eurovisie winnares Netta Barzilai
Deel deze post:
Lees ook:

De boycot van Israël heeft nieuwe vormen aangenomen: het tegenhouden van het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Israël. De IJslandse nationale omroep RÚV heeft aangegeven in debat te gaan over IJslands deelname aan het Songfestival van volgend jaar, omdat het plaats zal vinden in Israël.

22.000 inwoners van IJsland hebben een petitie getekend om het festival in Israël te boycotten, naar aanleiding van de rellen aan de grens met Gaza van de afgelopen tijd. Volgens de petitiemaker ”overtreedt Israël de rechten van de Palestijnse mensen” en zou het ”immoreel zijn om deel te nemen”. ”Over de afgelopen maanden heeft Israël tientallen mensen vermoord, die alleen maar protesteerden tegen de situatie in Gaza.”

De invloed van de media

Hieruit blijkt maar weer hoe erg het westen wordt beïnvloed door de media, die geen juiste weergave van de werkelijkheid geven. Hamas gebruikt de chaos aan de grens met Israël om de chaos binnen hun eigen gebied, veroorzaakt door hun eigen beleid, te verbergen. De terreurorganisatie heeft toegegeven dat de meesten van de te betreuren doden hun eigen leden zijn. Demonstranten worden betaald om deel te nemen aan de gewelddadigheden. Moeders en kinderen worden expres in de frontlinie gezet. Bommen, messen, brandende vliegers, verbrande autobanden – alles wordt ingezet om grote chaos te creëren.

Klik hier voor meer uitleg over wat er nou echt gebeurt aan de grens met Gaza.

Het tegenhouden van het Eurovisie Songfestival in Israël ligt in lijn met het doel van de BDS (Boycot, Desinvesteringen en Sancties), namelijk om Israël buiten te sluiten en uiteindelijk om de Joodse staat te ondermijnen.

In deze tijden is het lastig om toe te moeten zien hoe de situatie in Israël alleen maar lijkt te verslechteren. Gelukkig kunnen we altijd blijven vasthouden aan Gods beloften aan Zijn volk in Zijn woord:

Ik zal een omkeer brengen in de gevangenschap van Mijn volk Israël. Zij zullen de verwoeste steden herbouwen en bewonen, zij zullen wijngaarden planten en de ​wijn​ ervan drinken, zij zullen tuinen aanleggen en de vrucht ervan eten. Ik zal hen in hun land planten, en zij zullen nooit meer weggerukt worden uit hun land, dat Ik aan hen gegeven heb, zegt de Heere, uw God.
– Amos 9:14,15

PS. Wil je weten hoe je Israël kunt steunen? Lees hier de 7 leukste manieren!

Foto: Hadas Parush/Flash90