fbpx

“We zijn aan het denken gezet”

IMG_0460
Deel deze post:
Lees ook:

De sprekers van Isreality trekken regelmatig het land in om Bijbelstudies te geven over Gods plan met Israël. Deze week was Eric Vink uitgenodigd door de christelijke studentenverenigingen in Delft om te spreken tijdens een Broederlezing, waar ruim 100 studenten aanwezig waren.  

We vroegen Anna Viera, één van de organisatoren, hoe ze de lezing heeft ervaren. 

Anna, wat was de achtergrond van de lezing? 
“De christelijke studentenverenigingen Navigators Delft, C.S.R., VGSD en C.S.F.R hebben een gezamenlijke commissie die ter verbroedering activiteiten organiseert. Onder deze activiteiten is ook een Broederlezing. Voor deze keer hadden we als gastspreker Eric Vink van Isreality uitgenodigd.” 

Waar ging de lezing precies over?
“Tijdens de lezing werden de studenten vanaf het begin van de Kerkgeschiedenis meegenomen naar de huidige toestand in Israël. Eric vertelde over de rol van Israël in de Bijbel en hoe christenen door de eeuwen heen tegen Israël hebben aangekeken.”

Wat heb je ervan geleerd?
“Een tekst die me vooral is bijgebleven is Jeremia 31:31-40, waarin staat dat Israël voor altijd Gods volk zal zijn. Er gebeurt nu veel in Israël, maar daar zal een einde aan komen want Jeruzalem zal altijd Gods heilige stad zijn. De discussieronde na de lezing heeft laten zien dat de christelijke studenten weer aan het denken zijn gezet en enthousiast de zaal hebben verlaten. De Broedercommissie is Eric dan ook dankbaar voor deze interessante lezing!”

Ook een spreker van Isreality uitnodigen bij jouw studentenvereniging of jongerenclub? Ontdek de mogelijkheden.  

Foto boven: groepsfoto van de christelijke studentenverenigingen in Delft.