fbpx

Wereldrecord: De schoonste stranden in Israël?

Wereldrecord strand opruimen Israël
Deel deze post:
Lees ook:

Komende 30 oktober zullen duizenden Israëli’s proberen het wereldrecord strand opruimen te verbreken. Tijdens het evenement zullen vrijwilligers op ongeveer 100 plekken langs de kusten van de Middellandse Zee, het Meer van Galilea en de Rode Zee werken om de stranden schoon te maken.

Stranden in Israël

Het evenement wordt georganiseerd om mensen te laten zien hoe belangrijk het is om de natuur, de stranden en het milieu schoon en opgeruimd te houden. Daarbij hopen de organisatoren dat plastic verboden wordt op stranden en hierop beter wordt toegezien.

Jaarlijks wordt wereldwijd zo’n acht miljoen ton aan plasic in zeeën en oceanen gegooid..

Duizenden vrijwilligers worden opgeroepen om de stranden in Israël schoon te maken. Het gaat dan om stranden rondom het Meer van Galilea, bij de Middellandse Zee en de Rode Zee.

Afval in zee

Locals rondom het Meer van Galilea zijn tijdens het coronavirus gewoon doorgegaan met het schoonmaken van de stranden. Dit is ook wel nodig; jaarlijks wordt wereldwijd zo’n acht miljoen ton aan plasic in zeeën en oceanen gegooid..

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer zeventig procent van het afval in zeeën uit plastic zakken en verpakkingen bestaat. Tijdens het coronavirus werden ook veel mondkapjes en handschoenen aangetroffen op stranden.

Rondslingerend afval is enorm slecht voor het milieu. Het verwoest het landschap en brengt dieren in gevaar. Daarnaast is afval slecht voor de kwaliteit van het water.

Tijdens het coronavirus werden veel mondkapjes en handschoenen aangetroffen op stranden.

Wereldrecord strand opruimen

Tijdens het evenement gaan Israëli’s op ongeveer honderd plekken langs de kustlijnen opruimen. Zo hopen ze het wereldrecord strand opruimen te verbreken!

Wereldwijd zijn mensen druk bezig met het schoonmaken van oceanen en stranden. In 2019 werd bijvoorbeeld het wereldrecord oceaanboden schoonmaken verbroken.

Mocht het record stranden en niet verbroken worden, dan zien de stranden in Israël er in ieder geval een stuk schoner uit!

Bekijk ook: Weet je hóe mooi Israël is?

Dit artikel stond eerder op de website van The Jerusalem Post.