fbpx

Wonderlijke redding voor een Israëlische legereenheid!

View of a bus which was set ablaze from a Anti-tank guided missile fired from the Gaza Strip, in southern Israel on November 12, 2018. Photo by Flash90
Deel deze post:
Lees ook:

Op maandag 12 november 2018 bracht een bus vijftig Israëlische soldaten naar de grens met Gaza om daar ingezet te kunnen worden tegen de raketterreur van Hamas die die dag hevig was losgebroken.

De soldaten, leden van een legereenheid met religieuze soldaten zongen in de bus op weg naar Gaza lofliederen voor de God van Israël.

Bij aankomst stapten de soldaten uit, nietsvermoedend van het dreigende gevaar. Terroristen in de Gazastrook hadden namelijk hun bus in het vizier. Ze schoten een antitankraket op de bus af die vol in de flank werd getroffen en volledig uitbrandde.

De explosie raakte de soldaten echter niet. Net daarvoor waren ze allen uitgestapt. Alleen de Arabische buschauffeur raakte gewond door de raketinslag en een 19-jarige soldaat die vlakbij liep toen de raket insloeg.

De eenheid vierde enkel dagen later het feit dat God hen had gered bij de Kotel (de Klaagmuur) in Jeruzalem. Beelden hiervan vind je HIER.

Foto boven: Flash90. De bus die werd getroffen brandt uit nabij de grens met de Gazastrook.
Dit artikel verscheen eerder op cvi.nl onder de titel: Wonderlijke redding.