fbpx

Zahavi schiet Maccabi Tel Aviv naar Champions League

Deel deze post:
Lees ook:

Voor het eerst in vijf jaar is er dit seizoen weer een Israëlische club te vinden in de Champions League. Sterspeler Eran Zahavi leidde zijn ploeg Maccabi Tel Aviv gisteravond naar een 1-1 gelijkspel tegen het Zwitserse FC Basel, wat na de 2-2 van vorige week voldoende was voor het bereiken van de groepsfase van het belangrijkste clubtoernooi ter wereld.

Vorige week was Zahavi ook al de grote man bij de geel-blauwen, toen hij in de uitwedstrijd in Basel beide goals voor zijn rekening nam. Omdat doelpunten in uitwedstrijden dubbel tellen, had Maccabi gisteravond genoeg aan het magere 1-1 gelijkspel.

Cruijff
Bij Maccabi Tel Aviv is de Nederlander Jordi Cruijff sinds 2012 technisch directeur. De zoon van voetballegende Johan Cruijff leidde de succesvolste club uit de geschiedenis van het Israëlische voetbal sindsdien naar drie landskampioenschappen, de bekerwinst en nu dus ook de groepsfase van de Champions League. De laatste keer dat Maccabi daarin slaagde was in 2004, toen het in een groep met Juventus, Bayern Munchen en Ajax onderaan eindigde, maar wel wist te winnen van de Amsterdammers.

Morgen wordt tijdens de loting duidelijk tegen welke clubs Maccabi het in de groepsfase gaat opnemen.