fbpx

Ziek! Nieuwe terreurtunnel ontdekt onder VN-school in Gaza

Kinderen op een UNRWA school in Gaza
Deel deze post:
Lees ook:

Onder een door de Verenigde Naties gefinancierde basisschool in Gaza is een nieuwe terreurtunnel van Hamas ontdekt. Israël is door de VN onmiddellijk geïnformeerd over de ontdekking.   

Volgens een officiële verklaring van de UNRWA, het VN-orgaan dat zich full time bezighoudt met Palestijnen, is de aanwezigheid van een terreurtunnel onder de school onaanvaardbaar. ‘Het brengt kinderen en leerkrachten in gevaar’.

Burgerslachtoffers

Dat laatste is waarschijnlijk ook precies de reden dat Hamas de tunnel onder een school heeft aangelegd. De Palestijnse terreurbeweging opereert vaker vanuit scholen en ziekenhuizen, wat het voor Israël onmogelijk maakt om deze terreurcellen uit te schakelen zonder daarbij ook burgerslachtoffers te maken.

Tunnelnetwerk

Hamas maakt vaker gebruik van terreurtunnels, met als doel om ondergronds Israël binnen te dringen. In 2014 kon Israël op het laatste moment een compleet tunnelnetwerk onschadelijk maken, waarmee Hamas een grootschalige aanval op Israëlische burgers had gepland.

Afschuw

Danny Danon, die namens Israël ambassadeur is in de Verenigde Naties, sprak zijn afschuw uit over de recente ontdekkingen: “Zo ziet het beleid van Hamas er dus uit – er worden terreurtunnels gebouwd om Israëli’s aan te vallen, terwijl de kinderen van Gaza als menselijke schilden worden gebruikt. Het is onacceptabel dat VN-scholen worden gebruikt voor terreurdoeleinden.”

Foto: Palestijnse kinderen op een VN-school in Gaza. © Flash90