fbpx

|ZOMERBOEK| De Joodse slaaf

Win het boek Joodse slaaf
Deel deze post:
Lees ook:

Je kent rabbijn Lody van de Kamp misschien wel van zijn optredens in tv-programma’s of zijn schrijfsels in kranten. Maar wist je dat hij ook boeken schrijft?

Nou, dat doet hij dus ook! En één van die boeken kun je deze week winnen in onze zomerboekenactie, namelijk het boek ‘De Joodse slaaf’. Dat gaat hierover:

Ghana, 1737. Na een overval op zijn dorp belandt de jonge Kwodwo geketend en gebrandmerkt in het fort van Elmina, waar hij en zijn lotgenoten als handelswaar worden opgeslagen. Want pas als er voldoende slaven zijn, zal de overtocht naar het Caribische gebied winstgevend worden voor de West-Indische Compagnie.

Salvino, een Joodse koopman van koffie, suiker en cacao uit het verre Amsterdam, komt in aanraking met Kwodwo en de wereld van de slavernij. Hij is verbijsterd. Zal hij een einde kunnen maken aan de mensonterende praktijken? Of blijken winstbejag en welvaart in de Gouden Eeuw meer waard te zijn dan het bestaan van een gebrandmerkte?

Wil je weten hoe het verhaal afloopt? Doe dan mee met onze zomerboekenactie!

[wc_box color=”danger” text_align=”left”]

Het is zomer: dè tijd om er eens een goed boek bij te pakken. Daarom geven we op isreality.nl zes weken lang elke vrijdag een gratis boek weg. Deze week is dat een exemplaar van ‘De Joodse slaaf’ van rabbijn Lody van de Kamp. Wil je kans maken op dit boek? Stuur ons dan een privébericht via Facebook met vermelding van je naam en adresgegevens.

[/wc_box]