fbpx

Op reis naar Israël met Isreality!

isreality website (1)
Deel deze post:
Lees ook:

Vorige week is de eerste groep jongeren vertrokken naar Israël. Ze genieten met volle teugen en doen onvergetelijke ervaringen op in het Beloofde Land. Het bezoeken van Bijbelse plaatsen, dobberen in de Dode Zee, wandelen door de Oude Stad van Jeruzalem en… het doen van vrijwilligerswerk.

Bekijk hier een paar foto’s:

Vrijwilligerswerk

Onderdeel van de Isrealityreizen is het doen van vrijwilligerswerk. Zo ben je niet alleen Israël aan het bekijken, maar kan je ook echt iets betekenen voor de armste mensen van Jeruzalem. Vrijwilligerswerk wordt op twee plaatsen gedaan:

Hineni: een humanitair restaurant in Jeruzalem

Hineni is een gaarkeuken in Jeruzalem, die dagelijks maaltijden bereidt voor de armste inwoners van Jeruzalem. Hineni draait voor een groot deel door het werk van vrijwilligers. Daarom ook mooi dat wij ons steentje daaraan bij mogen draaien!

Shared Courtyards – Jerusalem Foundation

In een van de armste wijken van Jeruzalem wonen mensen afkomstig uit allerlei landen. Deze mensen nemen al hun gewoonten, culturen en achtergronden mee. Toch is het belangrijk dat ze vreedzaam met elkaar in een wijk kunnen wonen. De Jerusalem Foundation helpt deze wijken door hun project Shared Courtyards. Dit zijn gemeenschappelijke ruimten in gebouwen, waar mensen elkaar ontmoeten, samen eten, tuinieren enzovoorts.

Tijdens onze reizen doen we veel klusjes in deze wijk. We knappen dingen op, schilderen, tuinieren en nog veel meer! Bekijk hieronder de foto’s!