fbpx

Janine: “Vrijwilligerswerk in Israël is een levensverrijking”

Janine
Deel deze post:
Lees ook:

Pas geleden  hoorde ik een rabbijn zeggen: “Wie een goede daad doet, krijgt als beloning dat hij weer een goede daad mag doen.” Zo hebben mijn broer Jacob en ik het ervaren om dit jaar opnieuw vrijwilligerswerk bij Aleh Negev te mogen doen.

Aleh is een organisatie die zorg draagt voor kinderen en volwassenen met een ernstige, meervoudige verstandelijke en/of lichamelijke handicap, ongeacht religie of etnische achtergrond.

Het geeft zoveel vreugde als zij lachen of blij zijn.

Vorig jaar hebben wij zoveel mooie ervaringen op gedaan in zowel Aleh als in het land Israël dat we met twee andere vrijwilligers niet konden wachten om terug te komen.

Janine met haar broer Jacob

Het mooiste is wanneer je een band hebt opgebouwd met de bewoners in Aleh en je je vrij voelt om voor ze te zingen of ze aan het lachen te maken met de gekste dingen. Het geeft zoveel vreugde als zij lachen of blij zijn.

Eén mitswa per dag

In Israël zien ze dit soort dingen als een vervulling van een mitswa (gebod). Ze streven ernaar om elke dag op z’n minst één mitswa te doen. Een mooie gedachte vind ik dit.

Daarom werd mijn doel voor elke werkdag om zoveel mogelijk bewoners liefde te geven en blij te maken. Voor mij is het extra speciaal om dit werk in Israël te mogen doen: voor de zwaksten van Gods volk.

Thuis

Wanneer ik wandel in Jeruzalem voel ik me thuis. Vooral als ik bij de Klaagmuur ben en de Bijbelteksten lees die daar op grote banners geplaatst zijn. Dan ben ik letterlijk op de plaats waar die teksten in vervulling gaan!

Het huis waar wij sliepen tijdens het vrijwilligerswerk bevindt zich in moshav Ranen, wat dichtbij de wadi Gerar ligt. Hier zei Abraham dat Sara niet zijn vrouw maar zijn zus was. Het is heel bijzonder om te weten dat Bijbelverhalen zo dichtbij zijn gebeurd.

Daarom werd mijn doel om zoveel mogelijk bewoners liefde te geven.

Ik raad iedereen aan om een keer vrijwilligerswerk in Israël te doen: het is een levensverrijking. Dit kan voor Aleh Gedera/Jeruzalem/Negev, maar ook voor Sar-El (leger IDF), Kibboetzim of voor Hineni (gaarkeukens).

Ook vrijwilligerswerk doen in Israël? Klik hier voor meer info!