fbpx

Tweeminutenpreek: Licht op een duistere plaats

Deel deze post:
Lees ook:

In de tweeminutenpreek geven we je elke maandag om 12:50 uur in (minder dan) twee minuten leestijd een inspirerende, verdiepende of bemoedigende boodschap vanuit de Bijbel mee. Deze week: Licht op een duistere plaats.

Er gebeurt van alles in de wereld. Oprukkend terrorisme, allerlei politieke conflicten en andere grensoverschrijdende problemen. Niemand weet waar het allemaal toe leidt. Wie is er nergens bang voor?

De apostel Petrus roept ons op om in zulke tijden vast te houden aan het profetisch woord:

En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als op een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart.
2 Petrus 1:19

Eén van de belangrijkste onderdelen van het profetisch woord is de terugkeer van het Joodse volk naar Israël. Die terugkeer is in onze generatie realiteit: Joden keren van over de hele wereld terug naar het Beloofde Land.

Juist in deze tijd, waarin angst en onzekerheid de overhand lijken te hebben, mogen we in de terugkeer van het Joodse volk dus herkennen dat God niet loslaat wat Hij is begonnen. Zo schijnt het profetisch woord als een lamp in een duistere plaats en bouwt God Israël weer op om een licht voor de volken te zijn. (Jesaja 42:6,7)