fbpx

Bestaat God eigenlijk wel? Kijk naar Israël!

Column bestaat God wel
Deel deze post:
Lees ook:

Mensen vragen mij weleens: “Hoe kan je nu weten of God bestaat? Als je kijkt naar de wereld waarin je leeft, zie je dat er oorlogen woeden, natuurrampen steden en dorpen verwoesten en dat het leven van ongeboren kinderen wordt beëindigd. Als God al bestaat, waar kan je Hem dan zien?”

Moeilijke vragen, waar lastig antwoorden op te vinden zijn. Toch vond ik het ultieme bewijs dat God bestaat. En sterker nog: niet alleen dat God bestaat, maar ook dat Hij eindeloos trouw is. Dat Hij doet wat Hij zegt. Hoe ik daarachter kwam? Ik ontdekte iets over Zijn bijzondere plan met Zijn volk Israël.

De hele Bijbel staat vol met beloften die God doet aan Israël. Hij belooft al aan Abraham dat zijn nageslacht ontelbaar groot zal worden. Hij belooft een land aan het Joodse volk. Hij belooft dat Zijn volk over de hele aarde verstrooid zal worden, maar ook dat Hij ze weer terug zal brengen naar het land Israël.

Door te kijken naar de weg die God met Zijn volk gaat, zien we dat Hij bestaat en dat Hij trouw is aan Zijn volk.

Klinkt mooi, toch? Maar wat nog mooier is, is dat we vandaag de dag mogen zien dat God Zijn beloften waarmaakt. Allereerst is het Joodse volk inderdaad groot geworden; precies zoals God had gezegd. Vervolgens zien we dat Israël het Beloofde Land voor de Joden is. In het jaar 70 na Christus werd Jeruzalem verwoest en de Joden over de hele aarde verspreid. Na het stichten van de staat Israël in 1948 zien we een enorme stroom op gang komen van Joden die terugkeren naar het land. Die stroom gaat tot op de dag van vandaag door. Wat God beloofd heeft, wordt voor onze eigen ogen werkelijkheid!

Door te kijken naar de weg die God met Zijn volk gaat, zien we dat Hij bestaat en dat Hij trouw is aan Zijn volk. Zo mag ook jij weten dat God trouw zal zijn aan jou. Door het geloof in de Heere Jezus mag je weten dat Hij ook voor jou zorgt en jouw leven leidt. Dwars door alle chaos in de wereld en misschien wel in jouw eigen leven heen, mag je vasthouden aan de levende God, de grote Koning!

Lees ook: Heeft Israël een streepje voor?!