fbpx

Video: Staatkunst tegen antisemitisme

CIBO straatkunst tegen antisemitisme
Deel deze post:
Lees ook:

Wat doe je als je op een muur een hakenkruis of antisemitische teksten aantreft? Italiaanse straatkunstenaar Pier Paolo Spinazzè bedacht een mooie oplossing. Hij bedekt de muren gewoon met schilderingen van allerlei soorten maaltijden!

Bekijk hier een video:

In Italië zijn nog veel aanhangers van het fascistische denken. Daaronder zijn ook bewonderaars voor het denken van Hitler. Dat is te zien aan de symbolen en teksten die op stadmuren verschijnen: je komt al snel racistische teksten en hakenkruizen tegen. De 39-jarige Spinazzè heeft hier een hekel aan. Hij houdt echter wel van lekker eten.

Onder de naam Cibo laat hij zich door zijn 366.000 Instagram volgers informeren waar hij racistische graffiti kan vinden. Op kaarten houdt hij bij waar hij hakenkruizen en racistische slogans heeft veranderd in salades, aardbeien, pastagerechten met tomaat en Parmezaanse kaas. Hij zegt dat hij voor zijn stad zorgt door symbolen van haat te veranderen in lekkere maaltijden.

Omdat hij een lokale beroemdheid in Verona is geworden, heeft hij ook vijanden gemaakt: “Cibo slaap met je lichten aan!” had iemand op een muur gespoten. Hij veranderde de dreiging in de ingrediënten van een gnocchi-recept.

Cibo volgen? Dat kan via zijn YouTubekanaal of Instagram!

Bekijk hier wat van zijn kunst:

Ook interessant: Joden en christenen zingen samen tegen antisemitisme!