fbpx

Vlogster India over Israël: ‘Dat Israël bestaat is zo speciaal!’

Vlogger India Persaud in Israël
Deel deze post:
Lees ook:

India Persaud is 22 en verhuisde naar Israël. Daar heeft ze haar roeping gevonden als YouTuber om de Israëlische cultuur aan de wereld te laten zien. Lees hier haar verhaal!

Van Amerika naar Israël

India werd in de Verenigde Staten geboren. Haar moeder is Joods, haar vader niet. Omdat haar vader in het leger zit, verhuisde het gezin vaak. Uiteindelijk kwamen ze in de staat Georgia terecht. Nu woont India in Tel Aviv. Hoe is ze hier terecht gekomen?

Ze maakte in 2015 haar eerste reis naar Israël met de Birthright, een organisatie die jongeren van Joodse afkomst gratis meenement naar Israël. Ze ging entertainment en media studeren. Dit omdat ze graag een verdeelde wereld wil verbinden door middel van cultuur. Toen ze in 2019 afstudeerde, wist ze niet goed wat ze wilde gaan doen en waar ze zou gaan wonen.

Niemand kan het eens worden over politiek, maar we kunnen het allemaal eens zijn over kunst, muziek en eten.

“Op een dag hoorde ik een stem in mijn hoofd die me naar Israël riep. Ik geloof dat het God was”, vertelt India. Via via kwam ze terecht bij i24 News als stagiair. Daar begon ze te vloggen over het land en de cultuur van Israël.

Lees hier het verhaal van Israëlische vlogger Hananya Naftali!

Vlogs gaan viraal

Binnen de korste tijd gingen de video’s van India de hele wereld over. Ze kreeg veel reacties. Israëli’s bedankten haar omdat ze hun cultuur op een positieve manier liet zien. Anderen vroegen of ze mee het land door wilde reizen.

India vertelt: “De meerderheid van de wereld ziet Israël in de context van oorlog en conflict. Niemand kan het eens worden over politiek, maar we kunnen het allemaal eens zijn over kunst, muziek en eten. “

Ze voegt eraan toe: “Ik doe niet alsof er geen conflict is. Ik heb Palestijnse en Israëlische vrienden en ik begrijp het conflict aan beide kanten. Ik begrijp ook dat er meer eenheid is tussen Joden en Arabieren dan mensen beseffen. Ik zou daar meer van willen laten zien.”

Een Israëliër jaagt je misschien van de weg, maar dan stoppen ze aan de kant en helpen ze je uit de greppel waar ze je zojuist in hebben gereden.

Een poosje geleden accepteerde ze een functie als vlogger voor i24 News, dus het lijkt erop dat ze nog een poos in Israël blijft hangen.

Het mooiste van Israël

India zei dat wat ze het leukst vindt aan Israël, is dat het een anomalie, een uitzondering op de regel, is. “Het was niet de bedoeling dat het op zou bloeien, maar het doet het wel. Israëli’s zouden niet veerkrachtig moeten zijn, maar dat zijn ze wel. Met alles wat hier is gebeurd, is het feit dat Israël bestaat zo bijzonder ”, zegt ze.

“En ik vind het geweldig dat mensen er voor elkaar zijn. Een Israëliër jaagt je misschien van de weg, maar dan stoppen ze aan de kant en helpen ze je uit de greppel waar ze je zojuist in hebben gereden.”

Bekijk hier één van haar vlogs in Israël!

In deze video vertelt India over het krijgen van haar droombaan.

Meer van India zien? Abonneer je dan op haar YouTubekanaal!

Dit artikel verscheen deels eerder op de website van Israel24c. Foto: screenshot YouTube.