fbpx

Deze toffe Insta-accounts moet je volgen!

isreality website (4)
Deel deze post:
Lees ook:

De meeste jongeren zitten tegenwoordig op Instagram. De leukste verhalen, reels en berichten komen voorbij. Maar volg jij deze toffe Joodse en Israëlische accounts al?

Om het makkelijk voor je te maken hebben we de accounts ingedeeld in onderwerpen. Volg de accounts die passen bij wat jij leuk vindt!

Joods leven

That Jewish Family

Een orthodox-Joods gezin uit Zweden en Australië vlogt over hun leven, om zo te laten zien hoe zij invulling geven aan het Jodendom. Ze maken geweldige video’s over dingen als kapsels voor orthodoxe mannen, het verschil in lifestyle tussen Joden en moslims en hoe je koosjer moet eten.

Zoals deze video:

Klik hier om naar hun Insta te gaan!

Humans of Judaism

“Iedereen heeft een verhaal, wat is die van jou?” Humans of Judaism plaatst foto’s en bijzondere verhalen van Joden van over de hele wereld. Zoals deze:

Ben je benieuwd naar die verhalen? Volg het account hier!

Accounts over Israël en het Midden Oosten

Hananya Naftali

‘Ik ben die Israëli die voor een camera praat over vrede in het Midden-Oosten.’ Met zijn vlogs en posts laat Hananya een andere kant zien van Israël. Een kant die je niet zo snel in het nieuws ziet. Hij laat het positieve zien van Israël, maar strijdt ook tegen anti-Israëlgeluiden in de wereld.

Lees hier meer over Hananya: ‘De waarheid over Israël is vaak anders’

Klik hier om Hananya te volgen!

Rudy Rochman

Rudy is een Joodse Israëli die content creëert om de Joodse identiteit te versterken, antisemitisme te bestrijden en vecht voor de eenheid in Israël. Bekijk hier zijn profiel!

Israel Defense Forces

Ben je geïnteresseerd in het Israëlische leger, volg dan het insta-account van de IDF! Ze delen verhalen over hun soldaten, over het leven in het leger en nog veel meer.

Volg de IDF voor meer content!

Bloggers in Israël

Chamsin

Chamsin is een lifestyle blog over het leven in Jeruzalem. De Nederlandse Anna en Jeanette delen in hun blogs hun ervaringen over het leven daar en de mensen die ze ontmoeten. Zoals Louis en Carry Polak, die de Holocaust overleefden:

Klik hier om naar Chamsin te gaan!

Trouwens, in ons Isreality magazine staat een tof interview met Anna en Jeanette. Benieuwd geworden? Word dan gratis lid via isreality.nl/lid en je ontvangt het magazine binnenkort!

Leora – Blogger en fotografe

Leora woont in Haifa, Israël. Ze deelt op haar Instagram allerlei mooie plaatjes van Israël en schrijft hier inspirerende stukjes bij. See for yourself:

Bekijk hier haar Instagram!

Israël in plaatjes

Voor de mooiste foto’s van Israël moet je bij deze twee accounts zijn:

Van alles een beetje?

Dan moet je Isreality natuurlijk ook volgen! We laten je het mooiste van Israël en de Joodse wereld zien. Foto’s van onze reizen, inspirerende verhalen en interessante content van andere Instagrammers.

Klik hier om naar onze Instagram te gaan!