fbpx

Serie: Het videodagboek van Anne Frank

Het videodagboek van Anne Frank
Deel deze post:
Lees ook:

Het dagboek van Anne Frank is we-reld-be-roemd. Iedereen kent wel het verhaal van het Joodse meisje dat in de oorlog in het Achterhuis onderdook en een dagboek bijhield. Maar, wat als Anne Frank in plaats van een dagboek een camera had?

Anne Franks videodagboek

De Anne Frank Stichting heeft een serie gemaakt over het leven van Anne Frank. Niet één of andere docu, maar een videodagboek. Actrice Luna Cruz Perez speelt Anne Frank en deelt haar leven, gedachten en gevoelens in het Achterhuis met behulp van een camera. Alle personages, locaties en gebeurtenissen in de serie zijn gebaseerd op het dagboek van Anne Frank.

Wat als Anne Frank in plaats van een dagboek een camera had?

In het Anne Frank videodagboek volg je Anne Frank vanaf 29 maart 1944. Ze is 14 jaar en zit dan al ruim anderhalf jaar ondergedoken, samen met haar ouders Otto en Edith, zus Margot, Auguste en Hermann van Pels, hun zoon Peter en Fritz Pfeffer. Anne filmt zichzelf en de gebeurtenissen in het Achterhuis, kijkt terug op de tijd voor de onderduik, vertelt over de oorlog en deelt haar diepste gedachten en gevoelens. Het videodagboek eindigt op 4 augustus 1944, de dag van de arrestatie van Anne en de zeven andere onderduikers en twee van hun niet-Joodse helpers.

Inmiddels zijn er twee seizoenen verschenen van het videodagboek van Anne Frank. Bekijk ze allemaal op het YouTubekanaal van de Anne Frank Stichting!

Bekijk hier de eerste aflevering!

Benieuwd naar Luna? Bekijk hier een interview.

Luister ook: Waarom zou je de Holocaust herdenken?