fbpx

9 bizarre feiten over UNRWA in Gaza

9 bizarre feiten over UNRWA in Gaza
Deel deze post:
Lees ook:

Sinds bekend is geworden dat tenminste 12 VN-medewerkers in Gaza actief hebben meegeholpen aan het bloedbad van 7 oktober, zetten veel landen hun subsidies aan de UNRWA stop. De United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) is de VN-organisatie in Gaza, speciaal opgericht om Palestijnse vluchtelingen te ondersteunen.

Niet alleen deze 12 medewerkers zijn schuldig aan de moord op 1400 Israëli’s. De UNRWA heeft jarenlang haat en radicalisering verspreid tussen Israël en Palestijnen en daarmee de kans op vrede onmogelijk gemaakt. Hier 9 feiten die dat bewijzen.

1. De VN behandelt Palestijnse vluchtelingen anders dan alle andere vluchtelingen

Alle vluchtelingen wereldwijd worden geholpen door de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN. De organisatie werkt over de hele wereld om noodhulp te bieden aan mensen die gedwongen moeten vluchten.

Alle mensen, behalve…. de Palestijnen.

Elke Arabier (of een van zijn voorouders) die tussen 1 juni 1946 en 15 mei 1948 in Israël, Gaza of de Westelijke Jordaanoever woonde en werd verdreven, wordt opgevangen door de UNRWA.

UNRWA werd opgericht door de Verenigde Naties in 1949, na de oprichting van de staat Israël en de daaropvolgende oorlog die werd veroorzaakt door de Arabische buurlanden. UNRWA is de enige VN-organisatie die werd opgericht om te zorgen voor een specifieke groep vluchtelingen.

Het definieert “vluchteling” ook heel anders dan de rest van de VN.

2. Eens een vluchteling, altijd een vluchteling (volgens UNRWA)

Volgens het VN-protocol is iemand niet langer een vluchteling als hij een thuis heeft gevonden in een nieuw land en daar staatsburgerschap heeft gekregen.

Dat geldt voor iedere vluchteling, behalve… de Palestijnse Arabieren.

Volgens de UNRWA blijft deze groep mensen permanent vluchteling, zelfs als ze staatburgerschap hebben gekregen in andere landen. Daarnaast worden ook hun kinderen en kleinkinderen allemaal als vluchtelingen beschouwd.

Oftewel: alle nakomelingen van gevluchte Palestijnse Arabieren zullen voor altijd vluchtelingen zijn. Waar ze ook geboren zijn en waar ze ook wonen.

Best vreemd, vind je niet?

3. UNRWA creëert het valse idee dat Israël zal verdwijnen

Door Palestijnse vluchtelingen zo te definiëren, zorgt de UNRWA ervoor dat diegenen die afstammen van mensen die ooit in het huidige Israël woonden, plannen hebben om terug te keren naar de vroegere huizen van hun voorouders.

Andere vluchtelingenorganisaties zorgen ervoor dat vluchtelingen een nieuw thuis kunnen opbouwen in andere landen. De UNRWA zorgt ervoor dat Palestijnen alleen een ’tijdelijk leven’ opbouwen, met het doel weer terug te keren naar Israël.

Volgens de UNRWA zijn er op dit moment 5,9 miljoen Palestijnse vluchtelingen. Omdat deze status van vluchteling permanent is (zie punt 2), geeft de UNRWA hen het valse idee dat de enige oplossing de terugkeer naar het land en huis van hun voorouders is.

Oftewel: het bestaan van een Joodse staat wordt daarmee een groot vraagteken (en zal dat altijd blijven).

4. UNRWA moedigt Apartheid aan in Jordanië, Libanon en Syrië

Israël wordt tegenwoordig vaak ten onrechte beschuldigd een apartheidsstaat te zijn. Ironisch genoeg ervaren Palestijnse Arabieren juist apartheid in Jordanië, Libanon en Syrië. Daar beheert de UNRWA “vluchtelingenkampen”, die door de jaren heen zijn uitgegroeid tot enorme steden.

In Jordanië bijvoorbeeld. Daar wonen meer dan 2 miljoen Palestijnse vluchtelingen, met inmiddels bijna allemaal een Jordaanse nationaliteit. Maar omdat de VN hen nog steeds beschouwt als vluchteling, worden ze behandeld als tweederangs burgers.

Hetzelfde geldt voor Syrië, waar meer dan een half miljoen vluchtelingen woont. Echter heeft Syrië hen nooit staatsburgerschap aangeboden, juist doordat ze nog steeds bestempeld worden als vluchteling.

In Libanon is de situatie nog benarder. Daar hebben Palestijnse vluchtelingen geen burgerschap, geen basisrechten en geen vrijheid om te werken of naar school te gaan. Al deze mensen (bijna een half miljoen), leven een uitzichtloos leven in een van de 9 kampen.

5. De VN laat Hamas in Gaza zijn gang gaan

Er werd vaak gedacht dat Hamas minder extreem zou worden als ze aan de macht zouden komen in Gaza. Maar niets is minder waar: Hamas is een fanatieke en gewelddadige islamitische groepering, die vrouwen, christenen en politiek andersdenkenden onderdrukt en als hoofddoel de vernietiging van Israël heeft.

Dat komt deels door de aanwezigheid van UNRWA in Gaza.

De UNRWA in Gaza neemt voor het grootste deel de zorg voor de mensen op zich. Denk bijvoorbeeld maar aan de 183 scholen en 22 ziekenhuizen. Hamas hoeft deze niet te besturen en te financieren.

Drie keer raden wat Hamas doet met die tijd en dat geld? Juist, het bouwen van tunnels, het kopen van wapens en raketten en het opbouwen van een enorm leger.

De UNRWA geeft jaarlijks 1,5 miljard euro (!) uit en heeft 34.000 mensen in dienst. De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, die vluchtelingen in de rest van de wereld helpt, heeft ‘maar’ 18.000 mensen in dienst.

Oftewel: de UNRWA investeert enorm veel geld en mankracht in het zorgen voor Gaza, terwijl Hamas intussen doorgaat met het voorbereiden en plannen van terreur.

6. VN-scholen in Gaza onderwijzen haat tegen Joden en Israëli’s

UNRWA produceert veel van de schoolboeken van de scholen in Gaza. Deze schoolboeken staan vol met haat tegen Joden en Israël.

‘Leraren en scholen roepen regelmatig op om Joden te vermoorden en creëren lesmateriaal dat terroristen verheerlijkt, martelaarschap aanmoedigt, Israëli’s demoniseert en aanzet tot antisemitisme’, aldus UN Watch, een onafhankelijke organisatie dat toezicht houdt op de VN.

Meer weten over dit haatonderwijs? Lees het hier.

7. UNRWA laat Hamas gebruikmaken van scholen en ziekenhuizen

Het is al langere tijd bekend dat Hamas scholen en ziekenhuizen gebruikt voor terreur. Zo zijn er wapenopslagplaatsen en tunnels ontdekt onder of in deze gebouwen.

Het is onmogelijk dat de UNRWA hier niets van afweet. Het feit dat de VN dit toelaat, laat de medeplichtigheid aan de terreur van 7 oktober (en ervoor en erna) duidelijk zien.

8. UNRWA heeft Israël vals beschuldigd van het aanvallen van hulpverleners

UNRWA beweert dat meer dan 150 van haar werknemers zijn gedood tijdens de huidige oorlog tussen Hamas en Israël.

Het blijkt inmiddels dat veel van deze werknemers aanwezig waren in de terreurcentra. Waarom zijn zij daar? Waarom zijn zoveel UNRWA-gebouwen plaatsen van terreur?

Blijkbaar bestaat er een nauwe band tussen de UNRWA en Hamas. Een band die veel dieper is dan we denken…

9. VN-werknemers hielpen bij het plannen en uitvoeren van 7 oktober

UNRWA-medewerkers namen niet alleen deel aan de aanvallen, waaronder misselijkmakend seksueel geweld, marteling, onthoofding, ontvoering en moord, maar gebruikten ook UNRWA-voertuigen en -gebouwen tijdens de aanvallen en ontvoeringen.

Op 25 januari zei UNRWA commissaris-generaal Philippe Lazzarini dat hij “informatie had ontvangen over de vermeende betrokkenheid van verschillende medewerkers” bij de gruwelijke aanvallen. Lazzarini ontsloeg onmiddellijk 12 UNRWA-medewerkers.

Nu elke militaire actie van Israël onder de loep wordt genomen, is het belangrijk om ook de mensen en organisaties die Israël bekritiseren onder de loep te nemen.

Laat je niet misleiden

Je zou snel denken dat een instelling als de VN nooit in zee zou kunnen gaan met een terreurorganisatie zoals Hamas. Zoveel kwaad en zoveel geweld; dat zouden ze toch niet door de vingers zien…

Maar niets is minder waar.

De UNRWA heeft jarenlang antisemitisme en haat tegen Israël aangemoedigd. Daarnaast heeft de organisatie Hamas vrij spel gegeven bij het vermoorden van Israëli’s en Joden.

Laten we hopen dat de hele wereld de subsidie aan deze organisatie stopzet.