Bijzonder: weesmeisje Vera uit Oekraïne is getrouwd!

Joods weesmeisje Vera Oekraïne getrouwd
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Twee weken geleden was het een bijzondere dag: Vera is getrouwd! Ze kwam als Joods meisje naar het weeshuis Tikva in Odessa toen ze nog maar twee jaar oud was. Ze verbleef eerst in het kindertehuis, later in het meisjeshuis en nu woont ze in het studentenhuis.

Haar moeder zat in de gevangenis toen Vera in de familie van Tikva werd opgenomen. Toen ze nog maar vijf jaar oud was, overleed haar moeder. Ze heeft nooit geweten wie haar vader is… Haar oma zorgde voor haar tot ze naar Tikva ging. Toen ze Alzheimer kreeg en niet meer uit bed kon komen, kon ze niet meer voor Vera zorgen.

Ondanks alle tegenslagen is Vera opgegroeid tot een prachtige jonge vrouw, die heel sociaal en gelukkig is en gezegend met geweldige kwaliteiten. Nu ze getrouwd is, begint ze aan een nieuw hoofdstuk in haar leven.

Dit verhaal over hoe een leven kan veranderen is tot stand gekomen dankzij de hulp, steun, liefde, zorg en toewijding van veel mensen binnen en buiten het weeshuis Tikva.

Bekijk hier de foto’s van het leven van Vera!

Over weeshuis Tikva

Je zou Tikva een ‘Joods weeshuis’ kunnen noemen. Maar het is veel meer dan dat. Tikva vangt Joodse kinderen op uit allerlei thuissituaties. Voor veel gezinnen waar deze kinderen vandaan komen, is diepe armoede de reden dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Vanuit heel Oekraïne vangt de organisatie Joodse kinderen op die anders gedoemd zijn een uitzichtloos bestaan te blijven leiden.

De missie van Tikva is om zorg te dragen voor dakloze, verwaarloosde en mishandelde Joodse kinderen in Oekraïne. Tikva biedt een warme omgeving, waar de kinderen worden opgevangen. Ze krijgen dagelijks goed te eten en ontvangen warme kleren, maar ook lichamelijke en psychische zorg. Daarbij geeft Tikva zowel regulier als Joods onderwijs.

Tikva heeft verschillende afdelingen. Ze hebben een peuter- en kleuterafdeling, waar de allerkleinste kinderen worden opgevangen, een jongens- en een meisjeshuis en een huis voor tieners en studenten. Op die manier kunnen de kinderen die door Tikva worden opgevangen opgroeien van angstige, wantrouwige en verstoten kinderen tot levendige, zelfbewuste volwassenen. Veel van deze kinderen kiezen bovendien voor een toekomst in hun thuisland Israël.

Lees ook over 140 Oekraïens-Joodse jongeren die afgelopen jaar naar Israël verhuisden.

Isreality.