fbpx

Helden: brandweermannen uit Jeruzalem redden 9 pups!

Brandweermannen Jeruzalem redden 9 pups
Deel deze post:
Lees ook:

In de buurt van de Olijfberg in Jeruzalem brak een bosbrand uit. Toen de brandweer ter plaatse kwam om de brand te blussen, hoorden ze in de verte piepgeluiden…

“We werden opgeroepen om een bosbrand te blussen in de buurt van de Olijfberg die het plaatselijke ziekenhuis en nabijgelegen huizen bedreigde,” vertelt brandweerman Majd Huseen. “We kwamen snel ter plaatse en begonnen te blussen, waardoor het vuur niet verder oprukte in de richting van het ziekenhuis en de buurt.”

“Terwijl we de brand aan het blussen waren, ontdekte ik negen puppy’s die in een boomstam verstopt zaten. De boomstam stond op het punt om in vlammen op te gaan.”

De moeder van de puppy’s was er waarschijnlijk in geslaagd om te ontsnappen. “We blusten het vuur om hen heen zodat het niet dichterbij zou komen en ik riep de brandweerman bij me om de honden op te halen en naar de brandweerwagen te brengen om af te kunnen koelen.”

Foto: The Israel Fire and Rescue Authority Jerusalem District

De brandweermannen gaven de puppy’s vervolgens drinkwater en brachten ze naar de dierenarts. Nadat ze gezond waren verklaard, brachten ze de puppy’s terug naar de plek waar ze waren gevonden.

Gelukkig werden ze herenigd met hun moeder, die naar de plek was teruggekeerd om ze te zoeken.

Lees ook: Slim: Geiten als brandweermannen en uilen tegen muizenplagen!