fbpx

Tof: Messi wordt ‘het gezicht’ van Israëlisch bedrijf OrCam!

Messi and OrCam
Deel deze post:
Lees ook:

De wereldberoemde voetballer Messi is het gezicht geworden van het Israëlische bedrijf OrCam. Het bedrijf zet zich in voor blinden en slechtzienden.

OrCam

Het Israëlische bedrijf wil mensen helpen die worstelen met blindheid en een slecht gezichtsvermogen. Voor deze mensen is het ontzettend lastig om te functioneren in deze maatschappij. Daar bedacht OrCam wat op.

Het Israëlische bedrijf OrCam wil mensen helpen die worstelen met blindheid en een slecht gezichtsvermogen.

Door een speciaal apparaat kunnen blinden echt slechtzienden toch teksten ‘lezen’. Een speciale camera met audio wordt aan een bril vastgemaakt. Het apparaat leest teksten voor. Daarnaast worden gezichten, producten, streepjescodes, geld en kleuren herkend. Zo worden mensen met een slecht gezichtsvermogen geholpen.

Lees hier meer over OrCam!

Lionel Messi

Messi is partner geworden van het bedrijf OrCam. Zo wil het bedrijf mensen bewust maken van de uitdagingen waar blinden en slechtzienden mee geconfronteerd worden.

Jaarlijks zal Messi de speciale bril aan mensen geven. Afgelopen februari kregen kinderen en volwassenen zo’n bril, dat hen vervolgens vertelde dat de persoon die voor hen stond Messi was.

Hoe tof is het dat een Israëlisch bedrijf dit heeft ontwikkeld en dat Messi meewerkt om het wereldwijd bekend te maken!

Amnon Shashua, de medeoprichter van OrCam vertelde dat de samenwerking met Messi OrCam in staat zal stellen om wereldwijd miljoenen mensen te bereiken. Dit omdat Messi natuurlijk wereldberoemd is en bewonderd wordt. Maar ook omdat Messi een mooi voorbeeld is zich maximaal heeft ontwikkeld in zijn talent. Dit is een inspirerend geluid voor de mensen die dankzij OrCam zich beter kunnen ontwikkelen in deze wereld.

Lees hier over meer Israëlische uitvindingen.

Bekijk hier het verhaal van Bailey!

Een voorbeeld van een jongere die verrast werd door Messi is Bailey uit de Verenigde Staten. Ze is erg sportief, maar het sporten wordt haar erg lastig gemaakt. Vanaf haar twaalfde is ze namelijk voor 90% blind..

Bekijk hier de video:

Mensen zoals Bailey kunnen nu door middel van OrCam beter functioneren in de maatschappij. Hoe tof is het dat een Israëlisch bedrijf dit heeft ontwikkeld en dat Messi meewerkt om het wereldwijd bekend te maken!

Dit artikel verscheen eerder op de website van Joods.nl

Foto: screenshot YouTube