fbpx

5 Israël-redenen om God te danken!

Dankbaar voor Israël
Deel deze post:
Lees ook:

Vandaag is het Dankdag. Veel christenen danken God vandaag voor alles wat Hij geeft. We danken God voor de oogst, voor het werk dat we mogen doen en dat we Hem in vrijheid mogen dienen. Ook als het gaat om Israël en om het Joodse volk, dan hebben we veel om God voor te danken! Hier vijf redenen op een rijtje.

We zijn dankbaar voor:

1. Gods trouw aan Israël

Als je kijkt naar de weg die God met Israël gaat, dan is dat het ultieme bewijs dat Hij trouw is. Hij doet in de Bijbel heel veel beloften aan Zijn volk. Hij belooft al aan Abraham dat zijn nageslacht talrijk en gezegend zal worden. Dat gold niet alleen in de tijd van de Bijbel, maar je ziet dat nu nog. Het Joodse volk is, ondanks pogingen om het te vernietigen, groot geworden. Daarnaast zegent God hen met wijsheid, zodat ze een licht voor de volken zijn.

Veel van Gods beloften zijn al vervuld. Lees ze hier!

Er zijn ook beloften die nog vervuld moeten worden. Welke dat zijn, lees je hier.

2. Gods eeuwige liefde voor Zijn volk

God laat in de Bijbel meerdere keren zien hoeveel liefde Hij heeft voor Zijn volk Israël. Hij noemt hen zelfs ‘Zijn oogappel’. Ondanks dat men Hem talloze keren de rug toekeerde, is Zijn liefde voor hen nooit gestopt. Hij is als een Vader voor Zijn kinderen en komt daarmee heel dichtbij.

3. Gods bescherming aan Israël

Als je kijkt naar de geschiedenis van het Joodse volk, dan is dat er één door hele diepe duistere dalen heen. Door de hele geschiedenis heen zie je een enorme haat tegen hen. Er zijn altijd mensen en volken geweest die niets liever wilden dan het hele volk te vernietigen. Je leest er al over in de Bijbel, maar ook in de decennia erna. Telkens weer leek het erop alsof het einde verhaal was, maar toch: het Joodse volk bestaat nog steeds, en leeft!

In de Bijbel staan veel teksten die gaan over Gods bescherming aan Israël. Lees ze hier!

4. De Messias Jezus

God belooft dat uit het Joodse volk de Zaligmaker wordt geboren, de Redder van de wereld. Wij geloven dat de Joodse Jezus naar de aarde kwam om Zijn volk en iedereen die in Hem gelooft te redden. Door Zijn dood en opstanding mogen ook wij weten dat er vergeving en eeuwig leven is.

5. De terugkeer van de Joden

In 70 na Christus werd Jeruzalem verwoest en werden alle Joden uit Israël verdreven. Zij verspreidden zich over de hele wereld. Pas in de 19e eeuw zie je dat langzamerhand Joden weer terugkeren naar het Beloofde Land. In 1948, drie jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, wordt de staat Israël gesticht. Wat een wonder! Na al die tijd weggejaagd te zijn, wordt Israël weer een thuisland voor alle Joden.

Sinds 1948 keren er jaarlijks ontzettend veel Joden terug naar Israël. Dat wordt ook wel ‘alija maken‘ genoemd. In de Bijbel staan veel teksten die over deze terugkeer gaan. God is trouw, Hij doet wat Hij belooft! Is dat niet iets om ontzettend dankbaar voor te zijn?

Waar ben jij dankbaar voor?

Dankbaarheid is iets moois. Wij zijn zo geneigd om te kijken naar negatieve dingen, dat we vergeten dat er zo veel is dat God ons geeft. Daarom: sta vandaag eens stil en vraag jezelf af waar jij dankbaar voor bent.

‘Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God.’ – Filippenzen 4:6